Aris Leeuwarden - Den Bosch

Aris overtuigt tegen Den Bosch

Aris deed zaterdagavond erg goede zaken in de competitie. In het Kalverdijkje werd landskampioen Den Bosch na een enerverende wedstrijd met ruime cijfers verslagen (88-74). Omdat de concurrenten Rotterdam en Amsterdam beide verloren, komen de play-offs weer dichterbij. Aris speelde sterk, erg sterk en gaf Den Bosch de hele avond geen schijn van kans.

Afgelopen dinsdag werd in de Maaspoort voor de beker nog ruim verloren, maar die wedstrijd was om de spreekwoordelijke “keizers baard”. Vanaf de start had Aris controle over de wedstrijd, om die daarna niet meer uit handen te geven. Het team speelde de hele wedstrijd met overtuiging, in een hoog tempo, met hartstocht en nam al snel een ruime voorsprong.

Aanvallend lukte veel, verdedigend speelde het team brutaal. Aris heerste in de rebound en van daaruit kon het lekker rennen. Na tien minuten stond er een 28-13 voorsprong op het scorebord en had Den Bosch geen schijn van kans gehad. Het startende vijftal Javier Duren, Nigel van Oostrum, Joe O’Shea, Ali Fraser en Josiah Heath was de baas op het veld.  

De frustratie bij Den Bosch werd naarmate de wedstrijd vorderde groter. Aris bleef op grote voorsprong  en wat Den Bosch ook probeerde, het kwam maar niet dichterbij. Bij rust was het verschil nog steeds 16 punten (40-24). Vooral de 24 punten tegen was een prestatie van jewelste.

Eerder werd een grote voorsprong bij rust weggegeven (Amsterdam en Rotterdam), dit keer gebeurde dat niet. Daarvoor speelde Aris te goed. Quincy Treffers, Leroy Peterson, Enzo Swart en Jelmer Visser kwamen goed van de bank en bij vlagen werd Den Bosch van het veld geblazen. Het leidde tot veel irritatie bij de gasten. Arvin Slagter raakte Duren vol op het hoofd, van Oostrum moest zelfs naar de kant met een tand door de lip.

Het werd dus een mooi Aris feestje. Heath pakte een double double (21 punten, 14 rebounds), Peterson had een indrukwekkende coast-to-coast en ook Visser gooide er een bommetje in. De maximale voorsprong werd zelfs 25 punten (74-49) en een blamage dreigde. Zo ver kwam het niet, pas in de laatste vijf minuten werd er door Dejan Kravic nog iets van de voorsprong afgesnoept. Het kon het feest niet bederven. Aris liet zien waartoe het in staat is. Prima basketbal met veel intensiteit en zelfvertrouwen gespeeld.

Met de nummers 1 en 2 als volgende tegenstanders ligt er een mooie uitdaging voor het coachduo Klaas Stoppels en Nanne Klompstra. Woensdag 23 maart speelt Aris thuis tegen Leiden, start 20.00 uur.       

Wedstrijd informatie

Datum : 12 maart 2016 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2015-2016
Aris Leeuwarden 82
Den Bosch 74
Terug naar overzicht