Aris Leeuwarden - Amsterdam

Aris zakt onder de streep

Door een hele dure nederlaag is Aris onder de streep terecht gekomen voor de play-offs. Mocht Aris op het eind de play-offs niet halen, zal iedereen in Leeuwarden aan deze wedstrijd terug denken. Een wedstrijd die in de knip leek, maar toch werd verloren.

Het zat Aris niet mee zaterdagavond. Allereerst kon Michael Schuurs geen beroep doen op Ali Fraser die vrijdag in de laatste minuut van de training door zijn enkel klapte en vanaf de kant moest toe zien. Daarnaast verloor Aris Joe O’Shea tijdens de wedstrijd met twee onsportieve fouten. De forward moest hierdoor na de kleedkamer.

Tot dat moment ging alles van een leien dakje. Aris stond op een comfortabele voorsprong en leek af te stevenen op een belangrijke zege. Immers, de belangen waren cruciaal. Winst zorgde voor vierpunten verschil op Amsterdam en een onderling resultaat van 3-0. Een grote stap naar de play-offs, een nederlaag zou Aris onder de streep zetten. Met name Josiah Heath, Quincy Treffers en Javier Duren scoorden makkelijk en na 40-27 rust en 68-57 begin vierde kwart leek de winst in de knip.

Toen ging het mis. Na het vertrek van O’Shea kwam er angst in de ploeg en verkrampte Aris met name in de aanval. Het baltempo zakte in, niemand nam zijn verantwoordelijkheid. De bal ging niet meer inside en Duren moest het vaak in zijn eentje op het laatst afronden. Amsterdam kroop puntje voor puntje dichterbij en kwam er vlak voor tijd naast. Opnieuw een nagelbijter dus.

In de laatste minuut gebeurde veel, heel veel. Amsterdam kwam via een driepunter van Max van Schaik op voorsprong (69-72), Aris knokte weer terug via een and-one van Duren (72-72). Een gemiste lay-up in de buzzer van Aron Roye werd gepromoveerd tot score omdat Heath het bord raakte (72-74), Duren kreeg geen fout mee op een driepunter. Amsterdam werd op de vrije worp lijn gezet en scoorde eenmaal (72-75). Duren antwoordde vanaf de lijn (74-75) en Amsterdam miste twee vrije worpen. De resterende tijd (vijf seconden) was echter te kort voor een goed schot, waardoor de zege naar Amsterdam ging.   

Schuurs meldde na afloop dat de veldslag verloren was, maar nog niet de oorlog. Woensdag wacht de tweede cruciale wedstrijd van deze week. Dan ontvangt Aris Den Bosch voor de heenwedstrijd voor de halve finale beker. Met O’Shea, die niet geschorst wordt en hopelijk met Fraser terug in het veld.

Wedstrijd informatie

Datum : 13 februari 2016 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2015-2016
Aris Leeuwarden 74
Amsterdam 75
Terug naar overzicht