Antwerp Giants - Aris Leeuwarden (oefen)

Progressie

Aris Leeuwarden verblijft dit weekend in Luxemburg, waar het mee doet aan het internationale toernooi van Amicale Steinsel. Het team van Michael Schuurs speelt in drie dagen drie zware wedstrijden. Doel is met name dit weekend progressie te boeken. Het team is nog maar een week in training, voordeel is dat Desharick Guidry vanaf donderdag zijn vergunningen rond heeft en dus mee kan doen. In de eerste wedstrijd verloor Aris van het sterke Antwerp Giants (91-70). Schuurs was een tevreden coach.

Antwerp is een niveau hoger dan Aris Leeuwarden. Zo won het vorige week in Engeland al met ruime cijfers van de kampioenen van Zweden en engeland. Het is groter, sterker, rijker en meer ervaren, maar Aris verweerde zich erg goed. Het bleef lang goed in het spoor van de Belgen en aan het begin van het vierde kwart was het verschil slechts acht punten. Reboundend kon het team goed mee met de veel meer kilo’s en centimeters van de Belgische Amerikanen en dat was naar alle tevredenheid van Schuurs.

Joe O’Shea en Josiah Heath leidden de dans qua scores (beide 18 punten), maar het hele team had een prima bijdrage. De eigen jeugd speelde goed mee, Enzo Swart maakte zijn eerste dunk in een wedstrijd op hoog niveau, en eindigde met zes punten. Ook nieuweling Guidry begon na een stroef beginnetje zijn draai te vinden.

Aris bleef dus lang in de buurt, maar zag Antwerp Giants in de laatste minuten naar een ietwat geflatteerde 91-70 zege weglopen. Op zaterdagmorgen wacht op 10 uur al weer de training, gevolgd door een video-sessie. Om half zeven speelt Aris dan tegen Amicale Steinsel, dat later die avond met 75-89 verloor van Leuven.

Vanmorgen wordt er al weer getraind, gevolgd door een video-sessie. Om half zeven treedt Aris aan tegen gastheer Steinsel dat zijn eerste wedstrijd verloor van Leuven (75-89).

Stats van gisteravond volgen later.

Wedstrijd informatie

Datum : 11 september 2015 18:30
Locatie : Antwerpen
Seizoen : 2015-2016
Antwerp Giants 91
Aris Leeuwarden 69
Terug naar overzicht