Amsterdam - Aris Leeuwarden

Slag verloren, de oorlog nog niet

Het had zo mooi kunnen zijn. Enkele uren voordat de wedstrijd Amsterdam – Aris begon, verloor concurrent Rotterdam thuis verrassend van Weert. Het was duidelijk dat de winnaar van de wedstrijd goede zaken zou doen voor de plaatsing play-offs. Dat werd Amsterdam, dat in de laatste minuten van het derde kwart een klein gaatje sloeg en die niet meer weggaf. Aris verloor met 84-75.

Daarmee gaf Aris ook het positieve onderling resultaat weg, want daarvoor had de nederlaag maximaal 4 punten mogen zijn. Door de zege plaatste Amsterdam zich zo goed als zeker als nummer 5 voor de play-offs. Aris en Rotterdam zullen nu moeten knokken voor de zesde en laatste plek. Zondag 10 april komt Rotterdam op bezoek in het Kalverdijkje. Do or die dus .

Het was zo’n wedstrijd waar de teams de hele tijd vlak bij elkaar in de buurt bleven. Zeker in de eerste helft was het verschil nooit meer dan 1 of 2 punten. Bij rust was er ook al balans: 41-41. Op zich had Aris daar nog alle kansen. Amsterdam zat met de smalle selectie iets in foutenlast en speelde met veel energie, die ooit op moest raken.

Het liep echter anders. Nog zeven minuten bleef het stuivertje wisselen, daarna ging het mis. Drie minuten voor het eind van het derde kwart was Aris even de kluts kwijt.  Amsterdam profiteerde optimaal en pakten daar het eerste echte verschil (67-60).

Die tik kwam Aris niet meer te boven. Het opende in het laatste kwart nog wel sterk, kwam terug tot twee punten (69-67), maar de Amsterdammers hebben met hun basis te veel ervaring om de wedstrijd koelbloedig uit te spelen. De voorsprong bleef lang zo’n 4-5 punten, en op het eind werd die door geforceerde Leeuwarder schoten nog uitgebouwd naar negen (84-75).

Een verdiende overwinning van Amsterdam, dat daarmee loon naar werken kreeg. Voor Aris is er op zich nog niets aan de hand, maar het moet nu wel gebeuren. Zondagmiddag 10 april komt eerst Rotterdam naar Leeuwarden, vijf dagen later komt Weert naar het Kalverdijkje. Dan moet het gebeuren.   

Wedstrijd informatie

Datum : 02 april 2016 20:00
Locatie : Amsterdam
Seizoen : 2015-2016
Amsterdam 84
Aris Leeuwarden 75
Terug naar overzicht