Amsterdam - Aris Leeuwarden

Zwaarbevochten zege in Amsterdam

Onder aanvoering van de excellerende Javier Duren en Josiah Heath behaalde Aris Leeuwarden gisteravond een belangrijke zege in en tegen Amsterdam. De winst werd pas in de laatste seconden binnengehaald, na een succesvolle inhaalrace aan het begin van het laatste kwart (71-73).

 

Door de winst schoof Aris Amsterdam weer voorbij op de ranglijst en zette het tegelijkertijd het onderlinge resultaat al op 2-0, wat aan het eind van het seizoen wel eens belangrijk zou kunnen zijn. Driekwart wedstrijd had Aris het zwaar tegen het taaie Amsterdam en werden slechte periodes in de wedstrijd hard afgestraft door de Hoofdstedelingen.

 

Zo ging Aris o.a. met een onnodige achterstand van negen punten de rust in, nadat een 25-27 voorsprong te makkelijk via een 11-0 run werd weggegeven (36-27). Bij de start van het laatste kwart was het verschil nog steeds acht punten (53-45), maar bleef het gevoel sterk aanwezig dat er wat te halen was in Amsterdam.

 

En dat bleek. Binnen een paar minuten stond Aris weer naast Amsterdam via driepunters van Enzo Swart, Duren en een and-one en gewone score van Ali Frazer (58-58). Daarna werd het puntje-puntje tot de laatste seconden. Duren (onnavolgbaar en topscorer met 26 punten)  en Heath (18 punten) waren de hele wedstrijd al in goede doen en kregen in de laatste sterke fase ondersteuning van Joe O’Shea, Quincy Treffers (10 rebounds), Frazer en Nigel van Oostrum.

 

In de laatste minuten zorgde Treffers voor de gelijkmaker (64-64) en dunkte even later Heath erg fraai en hard de 66-66 op het scorebord. De verdediging sloot en de belangrijkste steal van de avond werd gepakt door van Oostrum, die O’Shea met een eenvoudige lay-up liet scoren (66-68). Aron Roye miste daarna de driepunter, waarna Amsterdam koos voor snelle fouten. Duren faalde niet en zette Aris op vier punten (66-70).

 

Daarna werd het alsnog billenknijpen. Nikki Hulzebos scoorde tegen (68-70), waarna van Oostrum ook koel bleef vanaf de vrije worplijn (68-72). Een verre driepunter van Amsterdam vijf seconden voor het eind zorgde voor veel lawaai in de Apollohal (71-72), waarna O’Shea een van de twee vrije worpen maakte (71-73). In de laatste drie seconden miste Amsterdam zijn laatste moeilijke schot, waarna de belangrijke winst binnen was.

De livestream is als video te zien op onze site. Het vierde kwart begint op ongeveer 1 uur 20 minuten.

 

Donderdag wacht al weer de volgende uitdaging. Dan speelt Aris in Martiniplaza de derby tegen Donar Groningen. De wedstrijd is vanwege de live-uitzending op Ziggo Sport verplaatst naar 20.30 uur. Zaterdag speelt Aris de laatste wedstrijd voor de Kerst. Dan is in het Kalverdijkje Rotterdam te gast.

Wedstrijd informatie

Datum : 12 december 2015 20:00
Locatie : Amsterdam
Seizoen : 2015-2016
Amsterdam 71
Aris Leeuwarden 73
Terug naar overzicht