Amicale - Aris Leeuwarden (oefen)

Zege op Steinsel

Aris Leeuwarden behaalde gisteravond een benauwde zege op het organiserende Amicale Steinsel. Vijf seconden voor tijd schoot Javier Duren de winnende driepunter binnen. Met de 53-52 winst kreeg Aris loon naar werken.

Maar liefst negen spelers stonden op het scoresheet. De topscorer van een dag eerder, Joe O’Shea, bleef als enige scoreloos, de rest van het team scoorde allemaal. Dit in tegenstelling tot Steinsel waar slechts vier spelers de bal door het netje kregen. Verdedigend was coach Michael Schuurs zeer tevreden. Het team dwong Steinsel tot slechte schoten en reboundend stond het goed. Daarmee was de basis van de winst verklaard. Aanvallend was het allemaal moeizaam. De zware wedstrijd van de dag ervoor en de ochtendtraining zaten hoogstwaarschijnlijk in de benen en daarom was het tempo te laag.

De teams bleven de hele wedstrijd bij elkaar in de buurt. In de eerste helft waren het met name Desharick Guidry en Jelmer Visser die de scores verzorgden. Rust: 29-29. Vlak voor het eind van het derde kwart zorgden twee driepunters van Leroy Peterson en Tom Aarts voor een eerste gaatje in Fries voordeel (46-41).

Steinsel kwam echter snel weer langszij en in de laatste minuten waren de scores erg schaars. Verdedigend sloot het prima, maar in de aanval lukte weinig. Bij 52-50 in Luxemburgs voordeel kreeg Aris de laatste aanval, die met een driepunter van Duren werd afgerond. De laatste vijf seconden kwam Steinsel niet meer tot een goed schot.

Vanmiddag om 13 uur al speelt Aris opnieuw, dan is het sterke Belgische Leuven de tegenstander. De winnaar eindigt als tweede, de verliezer als derde op het toernooi. Antwerp Giants zal het toernooi winnen.

Wedstrijd informatie

Datum : 12 september 2015 18:45
Locatie :
Seizoen : 2015-2016
Amicale 52
Aris Leeuwarden 53
Terug naar overzicht