Zwolle - Aris Leeuwarden

Te veel balverlies kost de winst

Op zich speelde Aris een prima wedstrijd tegen de ongeslagen koploper uit Zwolle. Het aantal keren balverlies was echter dodelijk. Maar liefst 24 x verloor Aris de bal aan Zwolle, veelal door eigen slordigheid of een gebrek aan agressiviteit. En dan met name in het derde kwart. De voorsprong die voor rust zorgvuldig was opgebouwd (16-23 en 39-40) veranderde in een achterstand (66-55), die niet meer goedgemaakt kon worden (89-77).

Aris begin goed, speelde sterk en had het verdedigend ook aardig voor elkaar. Het had wel problemen met kolos Joe Burton en ex-Aris speler Valentijn Lietmeijer, maar bleef door snelle aanvallen aan de goede kant van de score. Het team speelde fris, aanvallend basketbal en omdat ook Zwolle mee ging in het hoge tempo, ontstond er een leuke wedstrijd.

Ook na de rust bleef de wedstrijd attractief. Er werd door beide teams voor elke centimeter geknokt en daar was Zwolle net wat beter in. Aris gooide de bal na rust te vaak weg, waardoor Zwolle makkelijke scores kreeg en op voorsprong kwam. Aris bleef doorvechten voor de winst, maar kwam niet meer langszij. Miles Jackson-Cartwright liep in het derde kwart een enkelblessure op. De guard kwam in het laatste kwart nog wel terug in het veld.

Dinsdag wacht de volgende uitdaging. Dan speelt het team van Tom Simpson in Martiniplaza tegen Groningen. Zaterdag komt kampioenskandidaat Den Bosch naar het Kalverdijkje.

Wedstrijd informatie

Datum : 26 oktober 2014 20:00
Locatie : Zwolle
Seizoen : 2014-2015
Zwolle 89
Aris Leeuwarden 77
Terug naar overzicht