Weert - Aris Leeuwarden

Teleurstellende nederlaag in Weert

Aris Leeuwarden leed gisteren een teleurstellende nederlaag in Weert (86-75). Zonder Tjoe de Paula speelde Aris aanvallend zonder enige creativiteit en in de verdediging was er geen enkel overleg en geen intensiteit. Weert knokte voor zijn laatste play-offs kansen en trok de zege verdiend naar zich toe.

Het regelmatige gemis van de Paula komt Aris dit seizoen duur te staan. De guard mist door kleine blessures veel wedstrijden en zijn afwezigheid kost Aris punten. En eigenlijk is dat raar, omdat het team met de komst van Quincy Treffers en Nigel van Oostrum aan breedte heeft gewonnen en het team dat intern makkelijk moet kunnen opvangen.

In Weert was daar weinig van te merken. Je hebt in deze fase iedereen hard nodig en dat besef is helaas nog niet bij elke speler aanwezig. Te veel spelers zijn meer met zichzelf en de scheidsrechters bezig dan met het team en als dat niet veranderd, zal Aris er in de play-offs snel roemloos uit liggen.

Dan moet het echter nog wel eerst de play-offs halen, want door de nederlaag en het nog zware programma is dat nog allerminst zeker. Aris heeft eigenlijk nog 1 zege nodig en de kans op deze zege was het grootst in Weert. Tegen de Limburgers had het team van coach Tom Simpson immers al drie keer ruim gewonnen. Hoe anders zou het worden.

Weert is in tussentijd versterkt met de Amerikaan Andre Burton, die op amateurbasis in Weert mag uitkomen. Het was juist deze speler die zorgde voor de ommekeer in de wedstrijd. Aris was goed begonnen, stond lang voor, maar Burton schoot in een paar minuten Weert op voorsprong. Bij rust was het 47-38 en met name de 47 punten tegen was natuurlijk niet goed.

Alleen in de beginfase en in het derde kwart speelde Aris goed. In de derde kwart kwam het onder aanvoering van Miles Jackson-Cartwright snel weer naderbij en zelfs op voorsprong (51-53). De voorsprong verdween echter weer net zo snel als ie gekomen was. Domme fouten, snel balverlies en het momentum ging weer over naar Weert. Toch was het na driekwart nog volledig open (65-61).

In het vierde kwart speelde Aris meer tegen zichzelf dan tegen de tegenstander. Het kwam niet langszij en zag Weert in de slotfase nog weglopen naar 86-75.

Zaterdag volgt het volgende examen. Dan moet Aris naar Rotterdam, dat een plaatsje hoger staat op de ranglijst. Daarna volgen nog wedstrijden tegen teams uit de Top 4 (twee keer Den Bosch, Groningen en Zwolle), om thuis af te sluiten tegen Amsterdam.

Wedstrijd informatie

Datum : 14 maart 2015 20:00
Locatie : Boshoven
Seizoen : 2014-2015
Weert 86
Aris Leeuwarden 75
Terug naar overzicht