Weert - Aris Leeuwarden

Aris overtuigend in Weert

Aris Leeuwarden boekte gisteravond een ruime en dus dikverdiende overwinning in en tegen Weert. In Limburg werd het 65-94. Hierdoor heeft het team van coach Tom Simpson voorlopig even afstand genomen van Weert en heeft het Rotterdam weer in het vizier. Het was deel 1 van de belangrijke trilogie van deze week. Woensdag wacht Amsterdam thuis, zaterdag gaat het naar Rotterdam.

 

Zowel Aris als Weert speelden zonder hun startende pointguard Miles Jackson-Cartwright en Jeremy Ormskerk en dat betekende voor Aris dat Dexter Hope vol aan de bak moest. Die deed dat meer dan goed. Ruim 38 minuten stond hij in het veld, waarin de guard met zeven punten, zes assists en slechts één keer balverlies keurige rapportcijfers had. Daarnaast bracht Hope veel energie in de verdediging, en die energie sloeg over op de rest van het team.

Simpson had niet veel wisselmogelijkheden omdat Rik Pijp net terug was van een enkelblessure en eigenlijk ook niet echt minuten kon maken. Daarnaast pakte Jesse Markusse vier fouten in zeven minuten speeltijd, hetgeen hem verplicht lang aan de kant hield. Het betekende daardoor overuren voor Tjoe de Paula, Phillip Bach, Ryan Watkins en Marquise Simmons. Daarnaast moest Torgrim Sommerfeldt veelal “groter” spelen.

Aris speelde overtuigend, als een team waar de energie van af spatte. Simpson stond te coachen als dat zijn leven er van af hing en ook vanaf de bank kwam, met Jackson-Cartwright voorop, veel enthousiasme. Alleen de eerste minuten had Aris het even lastig. Het kwam met 9-4 achter, toen Simmons het wel genoeg vond. Met een driepunter, twee gewone scores en twee vrije worpen scoorde hij negen punten op rij en zorgde zo voor de eerste voorsprong, die niet meer weggegeven werd. Met 12 punten in de eerste tien minuten was de forward van groot belang voor het team.

De 18-29 voorsprong na tien minuten werd tot de rust gekoesterd (35-47). Aris scoorde vanaf alle posities makkelijk tegen een hoog percentage. Was het niet inside, waar Watkins weer zijn nuttige double double pakte, dan was de dreiging wel van buiten via De Paula, Bach, Hope en Sommerfeldt. Ook qua vrije worpen (21 uit 25) werd veel gescoord. Aan het eind zaten vijf spelers in de dubbele cijfers en stond de aanvallende teller op 94.

Maar de grootste winst was misschien wel de verdedigende intensiteit. Met Hope als kleine generaal en aanjager. Aris wisselde man-to-man af met zone en Weert had daar zichtbaar moeite mee. Er werd goed gecommuniceerd en zichtbaar hard gewerkt. Na rust ging de wedstrijd snel op slot. Met een 20-30 kwart was de wedstrijd bij 55-75 gespeeld. In het laatste kwart bleef de focus goed, haalde Aris met opzet het tempo uit de wedstrijd en rondde keurig af op 65-94.

Woensdag ontvangt Aris in het eigen Kalverdijkje Amsterdam. Met een volle bak en dus de zesde man op de tribune als ondersteuning zal het team proberen weer naast Rotterdam te komen op de ranglijst. De wedstrijd begint om 20.00 uur.

Wedstrijd informatie

Datum : 29 november 2014 20:00
Locatie : Boshoven
Seizoen : 2014-2015
Weert 65
Aris Leeuwarden 94
Terug naar overzicht