Rotterdam - Aris Leeuwarden

Vrijwel zeker van play-offs

Aris Leeuwarden deed gisteravond goede zaken in Rotterdam. Drie seconden voor het eind maakte de nog helemaal fitte Tjoe de Paula de winnende score tegen de directe concurrent (74-75). Door deze zege is Aris vrijwel zeker geplaatst voor de play-offs.

Aris speelde in het Topsportcentrum met name tegen Yannick Franke. De slechts 18-jarige speler was ook dit keer bijna niet af te stoppen. Het grote talent kwam tot maar liefst 36 punten en liet weer zien dat hij niet voor niets topscorer van de competitie is. Wrang voor hem was het wel dat hij de laatste bal voor Rotterdam miste.

Ruim een minuut daarvoor had hij in de verder gelijkopgaande wedstrijd met een verre driepunter Rotterdam een voorsprong van zes punten gegeven (74-68) en leek de wedstrijd in de knip. Niets was echter minder waar. Aris knokte zich terug via eerst Marquise Simmons (74-70, topscorer met 21 punten) en daarna een score + bonus van de Paula (74-73).

Met nog 30 seconden op de klok was er plots weer alles mogelijk. Franke maakte 14 seconden voor het einde een aanvallende fout, waardoor Aris de laatste kans kreeg. De Paula ging 4 seconden voor tijd naar de basket, maar kwam niet door de massa heen. Bal aan de achterlijn en een time-out van Tom Simpson. Het geplande spelletje werkte, de Paula kwam bij de balinname redelijk vrij onder de basket en wurmde de bal door een mêlee van handen door de ring.

Er bleven nog twee seconden over. Time-out Rotterdam en dus balbezit op de verdedigingshelft van Aris. De bal ging uiteraard naar Franke, maar die werd prima verdedigd en kwam niet meer tot een vrij schot. Een lekkere en ook verdiende zege dus voor Simpson en zijn team, die de hele wedstrijd goed speelden.  Met maar liefst 25 lead changes en 9 ties was het continu stuivertje wisselen en dat maakte de wedstrijd extra aantrekkelijk. Slordigheden aan beide kanten (veel loopfouten in de eerste helft) werden afgewisseld door individuele hoogstandjes en dat maakte het dat iedereen tot de laatste seconde een spannende en aantrekkelijke wedstrijd zag.

Daar waar Rotterdam in Leeuwarden in de laatste seconde mee naar huis nam, was het nu andersom. Door de zege is Aris Rotterdam gepasseerd op de ranglijst en staat het team voorlopig op plaats 5. Bij een gelijk aantal punten aan het eind van het seizoen zal Rotterdam op basis van het onderling resultaat (2-2, maar beter onderling saldo) op plek 5 eindigen en Aris op plek 6.

Nigel van Oostrum, die een erg sterke eerste helft speelde, viel in de tweede helft geblesseerd uit. Een vingerkootje vloog uit de kom, die tijdens de wedstrijd al werd recht gezet. De verwachting is dat de guard donderdag kan spelen in de uitwedstrijd tegen Den Bosch. Even later viel aan Rotterdamse kant Lucas Steijn uit met een gebroken hand. Voor hem is het einde seizoen.

Aris heeft de komende weken een loodzwaar programma. Donderdag vertrekt de bus naar Den Bosch, zaterdag ontvangt het Zwolle in het eigen Kalverdijkje. Na de winst kan het team de wedstrijden met vertrouwen tegemoet

Wedstrijd informatie

Datum : 21 maart 2015 20:00
Locatie : Topsportcentrum
Seizoen : 2014-2015
Rotterdam 74
Aris Leeuwarden 75
Terug naar overzicht