Rotterdam - Aris Leeuwarden

Nederlaag in Rotterdam

Aris Leeuwarden zit in de hoek waar de klappen vallen. Zaterdagavond ging de uitwedstrijd in Rotterdam verloren (85-110). Tot rust bleef Aris bij, maar een bombardement aan driepunters brak het verzet.

Aanvallend loopt het prima in de selectie van Tom Simpson, in de verdediging in het andere koek. Wat Simpson ook probeert, de verdediging blijft erg kwetsbaar. Tegen Rotterdam speelde Aris lange tijd een zone, maar die werd van afstand weg geschoten. Als Aris weer overstapte naar man-to-man buitte Rotterdam het lengtevoordeel uit.

Toch bleef Aris lang dichtbij. Met name de eerste helft werd daardoor aantrekkelijk. Een denkfout aan Ariskant vlak voor rust zorgde er voor dat de ruststand 51-44 werd in plaats van 49-46. Na rust bleef Aris lang hangen op een punt of 5, maar naast Rotterdam kwam het team niet meer.

In het laatste kwart bleef Aris wel proberen, maar echt mee zat het ook niet. De laatste minuten liep Rotterdam nog naar een uiteindelijk geflatteerde 110-85 zege.

Werk aan de winkel voor het team, dat nu twee keer thuis speelt. Zaterdag komt Zwolle op bezoek, de dinsdag er na komt Groningen naar het Kalverdijkje.

 


 

Wedstrijd informatie

Datum : 06 december 2014 20:00
Locatie : Topsportcentrum
Seizoen : 2014-2015
Rotterdam 110
Aris Leeuwarden 85
Terug naar overzicht