Red Giants - Aris Leeuwarden (oefen)

Zege zonder veel glans

Aris Leeuwarden speelde gisteravond in Meppel zijn tweede oefenwedstrijd. Red Giants werd met 70-78 verslagen. Vijf slechte en vijf goede minuten gaven de wedstrijd nog wat negatieve en positieve glans, de andere dertig minuten waren vrij kleurloos. Aris leek bijna met de handrem op te spelen.

In Meppel is de altijd gezellige en gemoedelijke sporthal Vledder ingeruild voor een nieuwe en wat killere sporthal Ezinge, waar Red Giants het doel heeft om kampioen te worden van de promotiedivisie. Bij de gastheren spelen oud-Arisspelers Rikus ten Napel en Arno Bunnig, inmiddels beide routinier. Net als Groene Uilen eerder beschikt Red Giants over een prima selectie, dat eerder al Eredivisionist Rotterdam met ruime cijfers versloeg.

Bij Aris maakten Ryan Watkins en Marquise Simmons hun debuut. Met name Watkins maakt aanvallend een goede indruk. Met 20 punten en 14 rebounds werd hij topscorer en toprebounder van het team. Tel daar nog 5 steals en 2 geblokte schoten bij op en je kan spreken van prima cijfers. Simmons kwam tot 12 punten en 7 rebounds.

De wedstrijd werd in een te laag tempo gespeeld en kabbelde zich wat voort. Na tien minuten stond er door een buzzerbeater van Watkins een veilige 14-22 voorsprong op het bord. Daarna ging het vijf minuten helemaal mis. Aris stond verdedigend te slapen, dacht het aanvallend individueel wel op te kunnen lossen, kreeg hierdoor een 12-0 run om de oren, waardoor het plots op achterstand stond (26-22). Dat duurde gelukkig niet heel lang. Onder aanvoering van Tjoe de Paula en Watkins kwam het snel weer langszij. Bij rust was er evenwicht (36-36).

Het derde kwart bleef slordig. Verdedigend werd er geen druk gegeven, dit tot frustratie van coach Tom Simpson. Hierdoor kwam Red Giants vooral inside tot veel makkelijke scores. Aanvallend bleef Aris in een te lage versnelling hangen en werd het bijna een door-de-weeks zomerpotje. In het laatste kwart ging toch de turbo bij 55-59 toch nog even aan. Miles Jackson ging een paar keer coast-to-coast voor wat makkelijke scores, Dexter Hope gooide twee bommetjes raak en bij 59-74 was het gat geslagen.

Toen De Paula daarna uitviel met een enkelblessure, werd de wedstrijd in het slot gegooid en kabbelde de wedstrijd in de laatste minuten naar een 70-78 eind. Voldoende huiswerk voor Simpson en zijn mannen voor de komende weken,

Zondag vervolgt Aris de oefencampagne in Duitsland. Dan reist het af naar het gastvrije Vechta, dat weliswaar uit de Bundesliga degradeerde, maar nog steeds beschikt over een zeer sterk team. Dat het basketbal leeft in deze leuke stad blijkt wel uit het feit dat bijna alle wedstrijden van Rasta Vechta voor het komende seizoen al uitverkocht zijn (3.000 capaciteit).  Voor wie de reis van 247 kilometer wil maken: aanvang 18.00 uur.

Een samenvatting van de wedstrijd is zaterdagavond om 18.00 uur te zien bij het sportprogramma van Podium TV, te ontvangen via Ziggo of UPC. Of via www.podium.tv

Wedstrijd informatie

Datum : 11 september 2014 20:00
Locatie : Meppel
Seizoen : 2014-2015
Red Giants 70
Aris Leeuwarden 78
Terug naar overzicht