Rasta Vechta - Aris (oefen)

Zoeken naar de juiste balans

Aris Leeuwarden is nog zoekende naar de juiste balans in het team. Niet raar na slechts twee weken training en veel nieuwe spelers in de selectie. Gisteravond liet het zich de eerste helft van de goede kant zien. Aris speelde zeker de beste eerste helft tot nu toe. Een slecht derde kwart zorgde echter voor een ruime nederlaag tegen het sterke Rasta Vechta (95-73).

Voor zo’n 1.500 enthousiaste Duitse fans begon Aris prima aan de wedstrijd. Het was na de oefenwedstrijden tegen Groene Uilen en Red Giants de eerste echte test in een serieuze omgeving. Een fraaie hal, veel sfeer en een sterke tegenstander. Vechta, afgelopen seizoen gedegradeerd uit de Bundesliga, wil snel weer terug naar het hoogste niveau en heeft een uitgebalanceerde selectie. Vechta is al vele weken langer bezig en dat was merkbaar.

Met name Ryan Watkins was de eerste helft niet te stoppen. Bij rust stond de teller voor de center al op 18 punten. Het was net alleen Watkins die de kar trok. Het team speelde als een hecht team, de intensiteit was hoog en er werd hard gewerkt voor elke bal. Tot tien seconden voor rust was er geen vuiltje aan de lucht. De strijd ging gelijk op en Aris had bij 41-39 de laatste aanval. In plaats van een eigen score kwam er nu knullig balverlies en een tegenscore in de buzzer (44-39).

Een onderling misverstand,  dat (zeker) in de voorbereiding helemaal niet erg is. Kan gebeuren, toch kwam Aris er schijnbaar niet overeen. Vechta kwam scherp(er) uit de kleedkamer en gelijk na rust kreeg Aris weer twee scores tegen, waardoor het verschil plotseling 10 punten was. Die klap kwam Aris niet meer te boven. In plaats van de rug te rechten, gingen de koppen naar beneden en liet Aris zich overlopen. De verdediging werd losgelaten en met name van afstand werd Aris weggeschoten. Volgens Tom Simpson een ideaal leermoment. Juist op zo’n moment moet je de knop kunnen omdraaien. Als speler en als team.

Het herstel kwam in het vierde kwart. De achterstand was te groot om in te halen, maar er werd weer beter gespeeld. Jelmer Visser zorgde in de slotminuten nog voor twee fraaie verre drietjes. Watkins werd topscorer met 24 punten (en 14 rebounds).

Wedstrijd informatie

Datum : 14 september 2014 20:00
Locatie : Vechta
Seizoen : 2014-2015
Rasta Vechta 95
Aris Leeuwarden 73
Terug naar overzicht