Limburg United - Aris Leeuwarden (oefen)

Op naar het echte werk

Met een 113-80 nederlaag tegen Limburg United sloot Aris Leeuwarden gisteravond de oefencampagne af. Vanaf aanstaande zaterdag begint de strijd om de echte punten, dan speelt Aris zijn eerste competitiewedstrijd in Leiden.

Met Limburg United had Aris nog een sterke tegenstander vastgelegd. Aris begon overtuigend en nam in Genk brutaal een 10-19 voorsprong na zes minuten.  Die was echter aan het eind van het eerste kwart door het ervaren Belgische Eredivisieteam weggewerkt (22-21).

Het tweede kwart van Aris was desastreus. Aris werd overlopen, nam veel verkeerde beslissingen in de aanval en vergat daardoor vooral te verdedigen. Daarnaast was het bij balbezit erg slordig. Maar liefst zeven keer liep een speler van Aris over de zijlijn. Enig excuus hierbij mocht zijn, dat het veld een kakafonie van lijnen beza, maar toch.....

Bij rust was het verschil 16 punten (56-40), in het derde kwart denderde Limburg United door. Er was eigenlijk alleen weerwerk van Ryan Watkins (20 punten, 15 rebounds) en Marquise Simmons (19 en 10), hoewel de laatstgenoemde al snel in foutenlast zat.

Iedereen kreeg speeltijd en na 103-80 kon aan de lange terugreis begonnen worden. Zaterdag dus de start van de competitie. Een week later (op 11 oktober) speelt Aris in het vernieuwde Kalverdijkje zijn eerste thuiswedstrijd en wordt de hal vanaf 19.30 uur officieel geopend. Zorg dat je daar bij bent, mis het niet!

Wedstrijd informatie

Datum : 27 september 2014 20:00
Locatie :
Seizoen : 2014-2015
Limburg United 103
Aris Leeuwarden 80
Terug naar overzicht