Leiden - Aris Leeuwarden

Aris verliest na rust

Aris verloor gisteren de seizoensopener in en van Leiden. Tot de rust ging de snelle wedstrijd gelijk op (48-46), in het derde kwart zorgde een erg snel oplopende foutenlast voor de Leeuwarder genadeklap. Uiteindelijk werd het 113-81.

Zowel Aris als Leiden houden dit jaar van snel basketbal en dat zorgde voor een enerverende wedstrijd, waarvoor het publiek naar de hal komt. De fans van beide kanten hadden tot rust een prachtige wedstrijd gezien, waar veel gebeurde. Snelle aanvallen, veel spektakel en twee teams die vlak bij elkaar bleven. Veel mooie aanvallen en vanzelfsprekend, ook nog zaken die beter kunnen.

Aris stond in de eerste twintig minuten het grootste gedeelte op kleine voorsprong, vlak voor rust kwam Leiden langszij. Aan Leeuwarder kant speelde in die fase Ryan Watkins ijzersterk, bij Leiden was Worthy de Jong de plaaggeest. Bij rust kon het dus nog alle kanten op, na rust werd het een ander verhaal.

Het hoge tempo werd Aris blijkbaar te veel. Eerst ontving Torgrim Sommerfeldt binnen 30 seconden twee fouten, waardoor hij op vier kwam te staan, enige minuten later was Watkins het slachtoffer. Ook hij ontving binnen een minuut fout 3 en 4. Even later gevolgd door Miles Jackson-Cartwright, die ook met vier fouten naar de kant moest. De Leidse speaker verzuchtte na zeven minuten al dat Aris aan zijn 14e fout toekwam in het kwart, uiteindelijk zou de teller op 16(!) fouten uitkomen. Tom Simpson moest hierdoor, mede doordat hij geen beroep kon doen op de geblesseerde Tjoe de Paula, heel diep naar zijn bank en dat leidde o.a. tot het debuut van Bonne Meintema in de Eredivisie.

Leiden rook bloed en Aris kon het hoge tempo niet meer bijhouden. Tot 72-64 bleef het nog in het spoor, maar in de laatste drie minuten van het kwart werd het definitieve gat geslagen (85-65). Het vierde kwart was voor de spreekwoordelijke statistieken en het traditionele Leidse feestje.

Niet te lang getreurd, wedstrijden in Leiden zijn en blijven lastig. Leiden heeft een brede ploeg en zal een van de kampioenskandidaten zijn dit jaar. A.s zaterdag 11 oktober zijn er nieuwe kansen in het eigen vernieuwde Kalverdijkje. Dan is Weert te gast. De officiële opening van de nieuwe hal is om 19.30 uur, dus kom op tijd. Het moet een avond worden, die niemand zal vergeten. Let’s go Aris!

Wedstrijd informatie

Datum : 04 oktober 2014 20:00
Locatie : Vijfmei Hal
Seizoen : 2014-2015
Leiden 113
Aris Leeuwarden 81
Terug naar overzicht