Leiden - Aris Leeuwarden

In slotminuten onderuit

Aris begon 2015 met een kleine nederlaag tegen koploper Leiden. In de Vijf Meihal werd verloren met 94-83. De nederlaag kwam pas in de slotminuten tot stand. Tot 73-71 waren er nog voldoende winstkansen.

Airs miste met Miles Jackson-Cartwright en Torgrim Sommerfeldt twee starters, maar heeft door de komst van  Nigel van Oostrum en Quincy Treffers veel meer breedte gekregen dan voorheen. Aris begon voortvarend en nam door o.a. twee driepunters (Dexter Hope en Tjoe de Paula) snel een 0-8 voorsprong. Leiden kwam echter snel weer langszij (10-8) en daarna bleven de teams dicht bij elkaar. De wedstrijd had (zoals gebruikelijk) een hoog tempo en er waren veel hoogstandjes te zien. Zo waren er enkele Leidse dunks die de Top 10 van de NBA zouden hebben gehaald.

Nu is een dunk ook maar twee punten. Marquise Simmons, Ryan Watkins en de Paula zorgden voor het leeuwendeel van de Aris scores en gedrieën zorgden zij er voor dat Aris keurig in het spoor van Leiden bleef. Met name van de vrije worplijn waren ze zeer secuur (18 uit 19) en Aris speelde dus lang volwassen mee.

Bij rust was er balans (45-42) en ook na rust bleven de teams lang bij elkaar in de buurt. Aris werkte hard en een stunt leek in de maak. Het waren echter Rogier Jansen en Worthy de Jong die roet in het eten gooiden. Zij forceerden bij 73-71 het laatste gaatje (91-83) en de Jong zette (terwijl de spelers elkaar al feliciteerden) met een driepunter in de laatste seconde het slotakkoord (94-83)

Een nederlaag met veel perspectief, de komende weken komen directe concurrenten op bezoek en deze wedstrijd moet daarvoor vertrouwen geven. Zondagmiddag komt als eerste Weert op bezoek, dat zaterdagavond Groningen bijna op de knieën kreeg (64-67). Winst zal het onderlinge verschil op zes punten en een onderling resultaat van 3-0 zetten. Een mogelijke boppeslach dus. De wedstrijd begint om 16.00 uur.

Wedstrijd informatie

Datum : 17 januari 2015 20:00
Locatie : Vijfmei Hal
Seizoen : 2014-2015
Leiden 94
Aris Leeuwarden 83
Terug naar overzicht