Groningen - Aris Leeuwarden (PO)

Geen kans in Martiniplaza

Aris Leeuwarden miste in Martiniplaza zijn eerste vier open schoten. Ze draaiden allemaal de ring uit. Groningen maakte ze wel. Resultaat: 11-0 voorsprong na drie minuten. Die mokerslag kwam Aris helaas niet meer te boven. Na tien minuten was de wedstrijd beslist. Eind: 101-66.

Het leek wel of er te veel druk op het team staat en dat helpt je niet in een redelijk vol Martiniplaza (zo’n 3.300 toeschouwers). Na 11-0 doorbrak Dexter Hope de ban met een driepunter, maar de morele klap was toen al door Groningen gegeven. Eén brok ervaring op het veld met o.a. drie ex-Aris spelers in de basis (Jeter, Sanchez en Osaikhwuwuomwan). Door de afwezigheid van Tjoe de Paula is de hoeveelheid play-offs ervaring bij Aris minimaal en moet het dus met name komen van teamwork, vechtlust en energie.

Aris probeerde in het tweede kwart de klap te boven te komen en zorgde met een 1-11 run nog wel voor wat aansluiting, maar het was onvoldoende voor een goed resultaat. Nu heeft elk nadeel zijn voordeel. In dit geval dat het nog steeds slechts 1-0 is en Aris nog leeft. Zaterdag mag het team laten zien dat er in het Kalverdijkje geen cadeautjes worden uitgedeeld en dat het team dinsdag weer in Martiniplaza wil staan.

De wedstrijd begint zaterdag om 20.00 uur. Kom langs, het team heeft alle support nodig.

Wedstrijd informatie

Datum : 23 april 2015 20:00
Locatie : Martiniplaza
Seizoen : 2014-2015
Groningen 101
Aris Leeuwarden 62
Terug naar overzicht