Groningen - Aris Leeuwarden

Naar de play-offs!

Aris Leeuwarden plaatste zich dit weekend definitief voor de play-offs. Het deed dit op de meest lelijke manier, namelijk doordat de concurrentie verloor. Amsterdam, dat Aris nog kon inhalen, verloor in Zwolle in de slotminuut (68-66) en kan Aris nu niet meer achterhalen. De wijze waarop deert over anderhalf week natuurlijk niemand meer, het is voor de zesde maal op rij dat Aris mee doet aan de finale strijd voor het landskampioenschap.  

Er moet echter in de play-offs zeker meer dan een tandje bij en dat zal niet makkelijk worden. Tjoe de Paula, de enige routinier van het team, heeft te veel last van een scheurtje in de meniscus en kan hierdoor niet (meer) spelen. De blessure wordt per dag bekeken, maar het ziet er niet goed uit voor de guard. Dit betekent weinig ervaring in het veld voor het jonge team tijdens de belangrijkste wedstrijden van het seizoen.

Zaterdag speelde het team van coach Tom Simpson na 5 minuten al een bijrol in Martiniplaza. Voor ruim 4.000 toeschouwers was het tegen Groningen tot 10-10 een wedstrijd, maar daarna zette ex-Aris speler Lance Jeter de turbo er op en zorgde bijna persoonlijk voor een 17-0 run (27-10). Deze voorsprong werd in het vervolg niet meer weggegeven. Aris bleef nog wel knokken voor een beter resultaat, maar er werd te veel gemist. Met 80-56 werd een kansloze nederlaag geleden, die maar snel vergeten moet worden.

De kans is groot dat Groningen ook de eerste tegenstander wordt in de play-offs. Aris wordt namelijk als nummer 6 gekoppeld aan de nummer 3 van de competitie en dat is op dit moment Groningen. Ook Zwolle zou als tegenstander nog kunnen. Definitief wordt dit aankomende week tijdens de laatste speelronde. Aris speelt dan thuis tegen Amsterdam zijn laatste reguliere wedstrijd van het seizoen en kan proberen ritme te vinden voor de play-offs die volgende week donderdag beginnen. Aris start dan uit en speelt op zaterdag 25 april thuis (20.00 uur).

Maar eerst nu nog de focus op aanstaande zaterdag waar Aris moet proberen op een waardige manier het gewone seizoen af te sluiten.

Wedstrijd informatie

Datum : 11 april 2015 20:00
Locatie : Martiniplaza
Seizoen : 2014-2015
Groningen 80
Aris Leeuwarden 56
Terug naar overzicht