Groningen - Aris Leeuwarden

Kansloos in Martiniplaza

Aris speelde gisteravond in Groningen een slechte wedstrijd. Het team van Tom Simpson oogde vermoeid, speelde zonder energie en dan heb je in Martiniplaza weinig te zoeken. Vanaf de start was het al een kansloze missie. Groningen had snel het eerste gaatje. De wedstrijd sleepte zich daarna voort naar het eind. Veertig minuten en vijftig fouten verder was het 86-54.

Door de afwezigheid van Tjoe de Paula is de rotatie van Aris smal en dat begint zich nu al op te breken. Sterkmakers als Miles Jackson-Cartwright en Dexter Hope staan hierdoor lang op het veld en dat vreet energie. Beide spelers hebben die energie nodig. Ook de wedstrijd van zondag in Zwolle had blijkbaar veel kracht gekost en beide spelers hadden met Lance Jeter een tegenstander van formaat. De Paula hoopt zaterdag weer aanwezig te zijn, maar had nu nog te veel last van zijn rug. De guard deed wel mee aan de warming up.

Ook inside had Aris dit keer weinig te vertellen. Het ging er in de bucket (erg) stevig aan toe en de Leeuwarder centers hadden moeite om de Groninger reuzen onder controle te krijgen. Met slechts 15 scorers uit 51 schotpogingen was sowieso het gehele schotpercentage te laag. Alleen Hope scoorde een voldoende, de rest speelde onder niveau.

Daarnaast was het aantal keren balverlies veel te hoog. Te vaak werd de bal volledig onnodig verspeeld. Maar liefst 25 keer ging het balbezit over naar Groningen.

Dat moet dus beter. Zaterdag een kans op revanche. Dan ontvangt Aris in het eigen Kalverdijkje Den Bosch, titelkandidaat nummer 1. Een fraai affiche voor een leuk avondje Aris!

Wedstrijd informatie

Datum : 28 oktober 2014 20:00
Locatie : Martiniplaza
Seizoen : 2014-2015
Groningen 86
Aris Leeuwarden 54
Terug naar overzicht