Den Helder - Aris Leeuwarden

Aris speelt beste wedstrijd tot nu toe

Aris Leeuwarden speelde in Den Helder een prima wedstrijd. Toch kwam het aan het eind net iets te kort. In de slotminuten was Den Helder net wat trefzekerder (98-91).

Aris was voor het eerst compleet. Tjoe de Paula speelt weer en dat scheelt gelijk een slok op een borrel. Aris komt er aan en speelde in Den Helder een van zijn beste wedstrijden. Hoog tempo, veel energie, aanvallend basketbal en vol vechtlust. Dat zijn de ingrediënten die voor Aris belangrijk zijn. Alleen blijft de verdediging een groot zorgenkind.

Het was een wedstrijd van runs, passend bij de spelwijze van beide teams. Dan weer maakte Aris een run, dan weer Den Helder. De scores jojoden heen-en-weer en dat maakte de wedstrijd tot een aangenaam schouwspel.

Na 10 minuten was er een Leeuwarder voorsprong (21-26), maar een 16-0 run zette de wedstrijd op de kop (37-26). Een 2-13 run in het voordeel van Aris daarna zorgde weer voor balans. Open basketbal, gigantisch tempo, met als hoogtepunt een denderdunk van Ryan Watkins over Aron Roye heen (bij 69-69).

Tot 81-80 enkele minuten voor tijd bleven Den Helder en Aris dicht bij elkaar. In de belangrijkste fase ging het echter net mis. De Paula miste een driepunter en Maurice Creek aan de andere kant gooide er wel een bom in. Geen 81-83 dus, maar 84-80. Miles Jackson-Cartwright, die ijzersterk speelde, kreeg geen fout mee in de volgende aanval  en maakte wel een fout aan de andere kant, waardoor Den Helder een and-one kreeg en benutte (87-80). Het laatste gaatje was hiermee geslagen. Een beetje geluk ontbeerde Aris op dat moment.

Aris knokte zich nog wel terug tot 95-91, maar het laatste stapje kon net niet meer gezet worden. Een nederlaag met veel perspectief dus, vanaf volgende week wordt het programma wat makkelijker. Eerst nog Leiden thuis, dan volgen Weert, Amsterdam en Rotterdam. Mocht Den Helder inderdaad failliet gaan, zal de uitslag hoogstwaarschijnlijk vervallen. Voor Aris echter niet relevant, het heeft vertrouwen getankt voor de komende weken.

Zaterdag speelt Aris thuis tegen koploper Leiden. De wedstrijd begint om 20.00 uur.   

Wedstrijd informatie

Datum : 15 november 2014 20:00
Locatie : Den Helder
Seizoen : 2014-2015
Den Helder 98
Aris Leeuwarden 91
Terug naar overzicht