Den Bosch - Aris Leeuwarden

Den Bosch te sterk voor Aris

Er waren enkele optimisten die vooraf vonden dat Aris Leeuwarden gisteravond goede kansen had op een zege in Den Bosch. Niets was minder waar. Aris kon Den Bosch, dat een zware Europese wedstrijd in Rusland in de benen had, geen pijn doen. Den Bosch in deze vorm is simpelweg een maat te groot voor een incompleet Aris (93-66).

Den Bosch was compleet, zonder blessures  en kwam sterk terug uit Rusland. Zware Europese wedstrijden vreten uiteraard energie, maar zorgen ook voor teamchemistry en dat is bij Den Bosch zeker te merken. Aris moest het doen zonder Miles Jackson-Cartwright en Tjoe de Paula en dat scheelt toch al snel een slok op een borrel.

Het goede nieuws is Jackson-Cartwright inmiddels weer voorzichtig met de training is begonnen en binnenkort zijn rentree zal maken. De wedstrijd tegen Groningen op 24 februari zal nog net te vroeg komen, maar vanaf 7 maart is de pointguard weer van de partij. De Paula werd gisteravond gespaard voor de wedstrijd van zondagmiddag. De routinier heeft last van zijn knieën.

Aris speelde een moeilijke wedstrijd en had met name in de eerste helft veel te veel balverlies. In het eerste kwart gaf het de bal maar liefst acht keer eenvoudig weg en dat leidde tot veel Bossche scores. Inside had het met Marquise Simmons en Ryan Watkins voldoende wapens, maar als je de bal diverse malen gewoon weg geeft, dan is het lastig basketballen. En een ervaren team als Den Bosch straft zoiets genadeloos af.

Na 25-14 in het eerste kwart bleef Aris in het tweede kwart nog lang bij en bleef het hangen op een punt of acht. Vlak voor rust werd het overlopen en werd de wedstrijd vroegtijdig beslist (50-33). Na rust konden beide banken al leeg lopen en kabbelde de wedstrijd naar 93-66.

Zondag staat de belangrijke uitwedstrijd tegen Amsterdam op het programma. De hoofdstedelingen hebben zich de laatste tijd behoorlijk versterkt en hebben nog plannen om naar plaats 6 te stijgen, de laatste plek die recht geeft op play-offs. Winst voor het team van Tom Simpson in de Apollohal zorgt er voor dat Aris, met een straks hopelijk weer geheel fitte selectie, kan toewerken naar de play-offs.

Wedstrijd informatie

Datum : 12 februari 2015 20:00
Locatie : Maaspoort
Seizoen : 2014-2015
Den Bosch 93
Aris Leeuwarden 66
Terug naar overzicht