Aris Leeuwarden - Zwolle

Verlies op details

Soms zit het op belangrijke momenten net overal even tegen. De makkelijke bal die gemist wordt en door de tegenstander wel gemaakt wordt. De twijfelachtige call die je net tegen krijgt in plaats van mee. Of het schot dat net de ring uitdraait, terwijl die er bij de tegenstander net wel door de basket gaat. Dit gebeurde Aris Leeuwarden tegen Zwolle. In de laatste minuut werd het verschil gemaakt: 77-83.

Het verschil tussen een team dat gewend is veel te winnen (Zwolle) en dus op de belangrijke momenten net iets slimmer, leper en doeltreffender is en een team dat bijna wanhopig zoekt naar balans en ritme, en zichzelf daarbij af en toe in voorbij loopt. Dit keer was Aris weer niet compleet. Torgrim Sommerfeldt (verstandskiezen) had net 1 keer getraind en speelde slechts eventjes, Nigel van Oostrum had nog te veel last van de vinger die tegen Rotterdam uit de kom was geschoten en bleef de hele wedstrijd langs de kant.

Het was een attractieve wedstrijd. Zwolle liep in het tweede kwart even weg bij Aris, pakte een ruime voorsprong (24-37), maar Aris kwam onder aanvoering van Miles Jackson-Cartwright en Dexter Hope sterk terug. Het empo ging omhoog, er werd met veel energie en overtuiging gespeeld. Bij rust was het verschil maar vijf punten (38-43), direct na rust ging Aris d’r op en d’r over. Aris kreeg een maximale voorsprong van acht punten (55-47), maar kon deze niet vasthouden.

Met name inside was er roofbouw gepleegd op het duo Marquise Simmons en Ryan Watkins en daar betaalde Aris aan het eind van het derde kwart de prijs voor. Beide centers werden moe en een tussensprint van Zwolle onder aanvoering van de sterke Joe Burton zorgde voor 65-66. Het vierde kwart zorgde Jackson-Cartwright (topscorer met 27 punten) er voor dat Aris nog lang bij bleef. Het ging mis in de laatste paar minuten. Aris was leeg gespeeld, kwam niet meer door de Zwolse verdediging, Zwolle niet en pakte in de laatste minuut alsnog de zege.

Toch geeft de nederlaag perspectief. Het kan zijn dat Zwolle de tegenstander wordt in de eerste ronde van de play-offs en Aris hoeft niet de mindere te zijn.

Door de zege van Amsterdam in Weert zijn de hoofdstedelingen nog de enige die Aris nog kunnen inhalen. Zij zullen dan achtereenvolgens nog moeten winnen van Rotterdam en Zwolle. Aris speelt nog tegen Den Bosch en Groningen. Allereerst op Paasmaandag, dan komt Den Bosch op bezoek. Deze wedstrijd begint om 16.00 uur.

Wedstrijd informatie

Datum : 28 maart 2015 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2014-2015
Aris Leeuwarden 77
Zwolle 83
Terug naar overzicht