Aris Leeuwarden - Zwolle

Aris had meer verdiend

Tot een minuut voor tijd had Aris nog alle kansen op een zege tegen Zwolle. Bij 79-80 en balbezit voor Aris ging het echter mis en snoepten de gasten in de slotfase de zege mee uit het Kalverdijkje (79-87).

Aris speelde met de debuterende Nigel van Oostrum en Quincy Treffers een goede wedstrijd en had lange tijd de wedstrijd in handen. Van Oostrum moest al na een paar minuten aan de bak, omdat Dexter Hope snel in foutenlast kwam tegen Leon Williams. De pointguard van het Nederlands team speelde de wedstrijd van zijn leven en was door van Oostrum en Hope niet af te stoppen. Aan het eind stond zijn teller op 36 punten, een career high.

Toch bleef Aris lang aan de goede kant van de score. Marquise Simmons trok de kar (topscorer met 22 punten) en kreeg genoeg Friese volgers mee om het Zwolle erg lastig te maken. Torgrim Sommerfeldt had het vizier op scherp en ook Ryan Watkins kwam regelmatig goed door.

Na drie kwart wedstrijd stond Aris op 68-62 en leek het Leeuwarder publiek eindelijk weer op een thuiszege getrakteerd te worden. Williams dacht daar anders over, bijna in zijn eentje bracht hij Zwolle weer langszij (72-73). Vanaf dat moment was het nagelbijten en gingen de winstkansen heen en weer.

En dan moet je op het eind net dat beetje geluk hebben. Dat geluk kwam helaas niet, Zwolle bleef koel en Aris nam in de slotminuut een paar foute beslissingen. Vanaf 79-80 besliste Zwolle het vanaf de vrije worplijn en werd het uiteindelijk een geflatteerde 79-87 nederlaag.

Dinsdag wacht al weer de volgende tegenstander. Dan staat de beruchte derby tegen Groningen op het programma. De laatste jaren waren die wedstrijden een prooi voor Aris. De wedstrijd begint om 20.00 uur.

 « Terug

Wedstrijd informatie

Datum : 13 december 2014 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2014-2015
Aris Leeuwarden 79
Zwolle 87
Terug naar overzicht