Aris Leeuwarden - Weert

Dubbelslag tegen Weert

Aris Leeuwarden boekte zondagmiddag een belangrijke zege tegen Weert (91-85). Het kostte uiteindelijk meer moeite dan nodig was geweest, maar de winst was daarom niet minder verdiend. Het team van Tom Simpson zette daarmee een grote stap richting de play-offs, want het verschil met Weert liep op tot zes punten en een onderling resultaat van 3-0.

Bij Aris ontbraken Miles Jackson-Cartwright en Torgrim Sommerfeldt, maar door de komst van Nigel van Oostrum en Quincy Treffers had Simpson meer wisselmogelijkheden dan zijn collega Niels Vorenhout bij Weert. Jackson-Cartwright is inmiddels uit het gips en de hoop is dat de pointguard over een week of vier weer speelkaar is. Sommerfeldt zal zondag tegen Rotterdam weer van de partij zijn.

Simpson en Vorenhout hadden beide hun bank veelvuldig nodig, want de wedstrijd stond met name in het teken van de veel gefloten fouten. Maar liefst 58 keer werd een speler “op de bon” geslingerd, en dat leidde tot zes uitsluitingen, eerlijk verdeeld over beide teams. Bij Weert haalden Joost Padberg, Akeel Eduardo en Mick Fleuren het einde niet, bij Aris vertrokken Treffers, van Oostrum en Philip Bach vroegtijdig naar de bank.

Het begon voortvarend voor Aris, de full court press werkte prima en bij 27-14 was het gat geslagen. Er zat veel energie in het team en zoals gebruikelijk scoorde Aris makkelijk. Het gekke was dat Aris na de bliksemstart weg zakte. De ploeg viel terug in een zone en daar wist Weert goed mee om te gaan. Aris bleef wel op voorsprong, maar het gat werd niet groter. In tegendeel, puntje voor puntje kwam Weert wat dichterbij.

Echt gevaarlijk werd het echter niet. Aris bleef makkelijk scoren en de aanvallende dreiging kwam van zeven spelers. Bij Weert waren het Padberg en Kenneth van Kempen die het deden. Het duo was goed voor 52 punten. De wedstrijd kabbelde wat naar het einde en bij 86-72 leek de wedstrijd beslist. Leek, want Aris begon te klungelen, verloor de concentratie en zag Weert nog terug komen tot 88-85. Genoeg dacht toen Tjoe de Paula. Eigenhandig nam de routinier het voortouw en gooide de wedstrijd op slot.

Aris heeft de zesde plaats stevig in handen en mag zondag proberen op gelijke hoogte te komen met Rotterdam, dat op de vijfde plaats staat. De wedstrijd is opnieuw op zondagmiddag en begint om 16.00 uur.

Wedstrijd informatie

Datum : 25 januari 2015 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2014-2015
Aris Leeuwarden 91
Weert 85
Terug naar overzicht