Aris Leeuwarden - Weert

Eerste zege in nieuwe hal

De spelers konden er niet op wachten. Spelen in de nieuwe entourage, op een volledig nieuwe vloer. Het maandenlange hard werken door alle bouwpartijen werd vrijdag afgesloten door het leggen van de nieuwe vloer. Beulswerk de eerste keer, maar zonder morren werkten circa 20 man de hele dag door om alles rond te maken voor de wedstrijd. De beloning was er. Heel, heel veel complimenten van iedereen en ook niet onbelangrijk, de spelers van Aris Leeuwarden gaven een beloning in de vorm van een 73-61 zege. Een goed vol Kalverdijkje, met circa 1.000 fans, genoot met volle teugen.

Om half 8 was de officiële opening. Na mooie woorden van gastheer Siebe Annema, wethouder Andries Ekhart en voorzitter Gerrie Meelker in de volle businessclub en een toespraak van manager Gert Schurer in de hal bij de fans, gingen aan alle kanten de deuren open. Sambaband Batatuke verwelkomde iedereen met een fraai optreden, daarna volgde de introducite van de spelers.

Aris begon shaky. Er was duidelijk sprake van plankenkoorts en Weert profiteerde daarvan. Miles Jackson-Cartwright had de eer van de eerste score, maar daarna pakte Weert het initiatief. Van 2-0 werd het 2-11 en Aris zat aanvallend muurvast. Het team leek kramp in de benen te hebben, het speelde te traag. Aan het eind van het eerste kwart ging het beter, maar er was een achterstand na 10 minuten (10-14).

Het tweede kwart was beter. Aris begon makkelijker te scoren en met name Phillip Bach en Torgrim Sommerfeldt maakten in dat gedeelte hun punten. Aris kwam langszij en sloeg vlak voor rust een gaatje (34-28). Die voorsprong was echter na rust snel verdwenen. Weer kwam Aris niet goed uit de kleedkamer. Weert bleef knokken en bij 42-42 kon de wedstrijd opnieuw beginnen.

Het insideduo Marquise Simmons en Ryan Watkins had het niet makkelijk. Watkins pakte wel weer een double double (10 punten en 13 rebounds), maar echt lekker liep het niet binnen de bucket. Het waren youngsters Rik Pijp en Jesse Markusse die het eerste echte verschil op de borden zetten. Met name Pijp speelde sterk. Acht punten van hem binnen een paar minuten zorgden voor de “vorentscheidung”. Een 19-4 run was het gevolg (61-46).

In die fase ook een goede rol voor Jackson-Cartwright, die topscorer werd met 19 punten, en Dexter Hope, die 5 steals pakte en vooral verdedigend veel druk gaf. Toch was het nog niet gedaan. In het zicht van de haven werd Aris slordiger en Weer kroop dichterbij. De voorsprong bleef echter ruim genoeg. De eerste zege is een feit.

Komende zaterdag volgt al de tweede thuiswedstrijd in de nieuwe hal. Dan komt Rotterdam op bezoek. Tussentijds moeten de mannen van Tom Simpson a.s. donderdag nog naar Amsterdam.

Wedstrijd informatie

Datum : 11 oktober 2014 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2014-2015
Aris Leeuwarden 73
Weert 61
Terug naar overzicht