Aris Leeuwarden - Rotterdam

Teamwinst

Aris Leeuwarden deed zondagmiddag goede zaken. In een prima wedstrijd werd directe concurrent Rotterdam verslagen met 87-73. Vooral de wijze waarop sprak coach Tom Simpson, en zeker ook de fans, aan. Als team opererend, vechtend voor elke centimeter en met meer dan 100% energie.

Het lijstje met afwezigen was gegroeid tot drie. Miles Jackson-Cartwright zit in de laatste fase van zijn revalidatie en verwacht/hoopt eind februari weer van de partij te zijn. Grote tegenvallers waren er echter voor Torgrim Sommerfeldt en Ryan Watkins. De Noor was net weer vol in training toen hij opnieuw door zijn enkel klapte, Watkins had zaterdag iets verkeerd gegeten en moest ook afzeggen.

Niet getreurd, de tegenslag nemen en vol vertrouwen de wedstrijd in. Door de komst van Quincy Treffers en Nigel van Oostrum is de selectie verbreed en had de coach toch nog enkele keuzes. De twee nieuwelingen startten beide en van Oostrum beloonde dat door gelijk de eerste zes punten voor zijn rekening te nemen. Het eerste kwart had Aris met name last van Yannick Franke, het 17-jarige talent van Rotterdam. Franke kwam in het eerste kwart tot 11 punten en zorgde er voor dat beide teams na 10 minuten nog in evenwicht waren.

Dat veranderde snel in het tweede kwart. Rotterdam werd ver van de basket gehouden ondanks het grote lengte-overwicht. Lucas Steijn en Robert Krabbendam, samen toch goed voor 4 meter en 23 centimeter, werden prima verdedigd door Marquise Simmons en Treffers (samen 4 meter). Beide Aris spelers deden dat meer veel energie en inzet, waardoor er interessante match-ups onder de baskets ontstonden. De drie scheidsrechters voelden dit goed aan en lieten veel toe, hetgeen het duel ten goede kwam. Zowel Simmons als Treffers kwamen tot een double double. In de inside rotatie draaide nu Rik Pijp mee en ook hij speelde een goede wedstrijd.

Aris was de baas in de rebound en omdat Rotterdam veel miste van afstand werd het gaatje geslagen. Dat gebeurde allemaal onder aanvoering van captain Tjoe de Paula. De routinier speelde geniaal. Met 30 punten werd hij topscorer in de wedstrijd. De Paula deed dat ook nog tegen een hoog percentage. Van 33-30 sprintte Aris naar 48-32 en was het gat geslagen.

In de tweede helft neutraliseerden Phillip Bach en van Oostrum om en om Rotterdammer Franke en kwam Aris feitelijk niet meer in de problemen. Met twee driepunters van ver pakte ook Dexter Hope op belangrijke momenten zijn puntjes mee, daarnaast was Simmons van middenafstand hot en was het hele team dodelijk vanaf de vrije worplijn (18 uit 19). Aris speelde de wedstrijd daardoor solide uit.    

Een belangrijke zege, want Aris heeft hierdoor Rotterdam achterhaald op de ranglijst. Aris krijgt nu drie zware uitwedstrijden op een rij. Zondag wordt in Zwolle gespeeld en een week later rijdt de bus naar Den Bosch en Amsterdam. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op dinsdag 24 februari. Dan komt Groningen voor de tweede keer dit seizoen op bezoek.

Wedstrijd informatie

Datum : 01 februari 2015 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2014-2015
Aris Leeuwarden 87
Rotterdam 73
Terug naar overzicht