Aris Leeuwarden - Rotterdam

Aris geeft zege cadeau

In basketbal is alles mogelijk, dat werd in het Kalverdijkje zaterdag nog eens onmiskenbaar bewezen. Aris Leeuwarden stond maximaal 30 punten voor en vergooide de zekere overwinning in de laatste minuten. Zeven seconden voor het einde tekende Rotterdam voor de winnende score (91-92).

Aris startte niet goed (5-13 na vijf minuten), daarna ging de turbo er op. Aris tekende voor maar liefst 50 punten in de volgende tien minuten en Rotterdam stond op grote achterstand. Geen vuiltje aan de lucht zo leek. Alles lukte en het publiek had een kostelijke avond.

Bij rust was het al 61-35. Deze voorsprong liep in het derde kwart nog verder op, maar daarna kwam de klad er in. Tom Simpson  liet zijn hele bank tegelijk spelen en zag de achterstand snel teruglopen naar 20 punten (78-58).

Het gaf Rotterdam het momentum. De basis vijf van Aris moest het karwei afmaken en dat ging drie minuten goed (85-64). Daarna ging alles mis wat er maar mis kon gaan. Aris bleef volharden in de press, maar die werd telkens eenvoudig omzeilt. Consequentie: makkelijke en met name snelle scores voor Rotterdam, dat daardoor snel terug kwam.

Aanvallend werd Aris onrustig en het werd vooral een kwestie van klok kijken en aftellen. En dat gaat altijd fout. Aris scoorde niet meer en bij 91-90 op 38 seconden voor het eind had Aris nog steeds controle. Opnieuw was er besluiteloosheid, een slecht schot en Rotterdam counterde na de rebound makkelijk naar de winnende score.

Wedstrijd informatie

Datum : 18 oktober 2014 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2014-2015
Aris Leeuwarden 91
Rotterdam 92
Terug naar overzicht