Aris Leeuwarden - Leiden

Geen stunt tegen de koploper

Aris Leeuwarden heeft zaterdagavond niet kunnen stunten tegen koploper Leiden. In eigen huis werd, na een 31-43 ruststand, met 76-89 verloren.

Aris was voor het eerst dit seizoen weer compleet, een luxe situatie voor coach Tom Simpson. Het betekende na 3,5 maand afwezigheid de rentree van Miles Jackson-Cartwright, de guard kwam tot 18 minuten speeltijd.

Aris wilde graag, misschien wel te graag. Met name in het eerste kwart leidde dit te soms te gehaast spel en dat moet je tegeneen topploeg als Leiden niet doen. Daarnaast of eigenlijk daardoor leek er een deksel op de basket te zitten. Makkelijke lay-ups, vrije worpen en inside pogingen, alles draaide uit de ring.

Toch bleef Aris het eerste kwart nog aardig bij. Tjoe de Paula trok in zijn eentje de kar en had na tien minuten al 12 punten achter zijn naam. Hij zou eindigen op 26 punten. De achterstand was toen nog minimaal (21-18). In het tweede kwart ging het mis. Er was nog wel voldoende dreiging en daardoor open kansen, maar de meest makkelijke ballen werd gemist. Aris bleef steken op slechts 13 punten, Leiden bleef wel scoren en de achterstand bij rust was 12 punten (31-43). De schotpercentages van 27% (Aris) en 57% (Leiden) verklaren het verschil.

Na rust kwam Aris niet meer bij. Leiden was gewoon te goed om de voorsprong weg te geven en Aris was zaterdag niet goed genoeg om het Leiden lastig te maken. Jammer voor de circa 1.000 fans die zich vooraf hadden ingesteld op een spannende wedstrijd tot het eind. In het laatste kwart bleef Aris nog wel proberen, maar verder dan 76-89 kwam het niet.

Aris staat nu voor twee cruciale wedstrijden. Zaterdag speelt het in Weert en een week later in Rotterdam. Twee directe concurrenten in de strijd om de play-offs.

 

Wedstrijd informatie

Datum : 07 maart 2015 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2014-2015
Aris Leeuwarden 76
Leiden 89
Terug naar overzicht