Aris Leeuwarden - Groningen (PO)

Knokkend ten onder

Het seizoen voor Aris Leeuwarden zit er op. Gisteravond ging het in eigen huis ten onder tegen Groningen. De uitslag (73-87) was geflatteerd, tot vijf minuten voor tijd stond Aris nog op voorsprong. De vijfde fout van Miles Jackson-Cartwright was echter dodelijk. Aris viel aanvallend stil en zag Donar er op en er over gaan. Geen derde wedstrijd dus in Martiniplaza, maar eind seizoen 2014-2015.

“Not in our house”, was het thema van de avond. Tom Simpson wilde vechtbasketbal en warriors op het veld en kreeg die. Hierdoor werd het een volledig andere wedstrijd als die van donderdag toen Aris zich in de beginfase liet overrompelen. Nu ging de wedstrijd lang gelijk op en had Aris diverse kansen om serieuze gaten te slaan.

Het werd een wedstrijd van runs, waar Aris bijna continu aan de goede kant van de score bleef. Het kreeg de circa 250 bezoekende fans stiller en stiller en dat is vaak een goed teken. Na 14-14, 36-34 en 62-59 moest de beslissing vallen in het laatste kwart. Aris nam daarin een voorsprong van vijf punten en leek de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Echter, foutenlast en vermoeidheid speelden een cruciale rol in de laatste fase. De twee gangmakers (Miles Jackson-Cartwright en Dexter Hope) hadden met energie gesmeten. Daarnaast stond Jackson-Cartwright op scherp met vier fouten, evenals Lance Jeter trouwens aan de andere kant. Nadat Jackson-Cartwright terecht zijn vijfde fout kreeg, ging het mis. Hope liep op zijn laatste adem en de verdedigende druk op Jeter, die de hele wedstrijd hoog was, viel weg.

De voorsprong verdween, Donar kwam (uitgerekend via Mark Sanchez) op voorsprong en liep in de laatste minuut nog ruim weg. Toch mag Aris terug kijken op een prima wedstrijd. Veel energie, veel emotie en vechtlust. Het zorgde er voor dat de fans toch tevreden naar huis gingen.

Aris Leeuwarden bedankt alle fans voor hun support van het afgelopen seizoen en ziet iedereen graag weer terug in seizoen 2015-2016! Let's go Aris!

Wedstrijd informatie

Datum : 25 april 2015 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2014-2015
Aris Leeuwarden 73
Groningen 87
Terug naar overzicht