Aris Leeuwarden - Den Bosch

Den Bosch te sterk voor Aris

Aris Leeuwarden is nog steeds niet zeker van de play-offs. Zelf verloor het in het eigen Kalverdijkje van Den Bosch (75-89), terwijl een uur later Amsterdam won van Rotterdam (87-80). Aris heeft nog steeds een eigen zege nodig of een verloren wedstrijd van Amsterdam om zich zeker te stellen van deelname aan het toetje van de competitie. Tegen Den Bosch zat het er niet in. Met name in het derde kwart waren de gasten heer en meester (75-89).

Aris speelde zonder Tjoe de Paula en Nigel van Oostrum en kon bijna een helft de titelkandidaat bijbenen. De wedstrijd was attractief, het tempo was hoog en tot 35-37 bleven beide teams vlak bij elkaar. Miles Jackson-Cartwright was enkele malen ongrijpbaar en zorgde voor een paar hoogstandjes aan Leeuwarder zijde.

Bij Den Bosch hebben ze meerdere wapens. De dreiging kwam van binnen en buiten. Als Aris double teamde kwam er een schutter vrij, deed ze het niet, dan scoorde Den Bosch van binnen. Drie technische fouten in korte tijd (Tom Simpson, Arvin Slagter en Jackson-Cartwright) brachten het momentum bij Den Bosch. Met name de laatste was dom en kostte Aris veel punten. Jackson-Cartwright bleef zeuren en kreeg na een score van Den Bosch een technische fout. Weg balbezit en opnieuw scores tegen. Den Bosch vloog naar 39-52 bij rust en een te grote achterstand.

Na rust kwam al snel de genadeklap. Een paar Brabantse driepunters zorgden voor een onoverbrugbaar verschil (49-75) en daarmee was het laatste kwart voor de statistieken. Het team van Tom Simpson zal zich moeten voorbereiden op een zware wedstrijd aanstaande zaterdag in Groningen. Mocht Aris daar verliezen en Amsterdam stunt een dag later in Zwolle, dan zal de laatste wedstrijd op 18 april tegen Amsterdam beslissend zijn.

Wedstrijd informatie

Datum : 06 april 2015 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2014-2015
Aris Leeuwarden 75
Den Bosch 89
Terug naar overzicht