Aris Leeuwarden - Den Bosch

Compleet Den Bosch te sterk voor Aris

Een compleet Den Bosch was gisteravond te sterk voor Aris Leeuwarden. In het derde kwart klampte een prima spelend Aris nog wel bewonderenswaardig aan bij de belangrijkste titelkandidaat, maar Den Bosch heeft gewoon te veel kwaliteit in huis om zich te laten verrassen. Uitslag: 72-94.

Bij Aris speelde routinier Tjoe de Paula weer mee en dat geeft Aris gelijk meer diepte in het team. Bij Den Bosch waren de Amerikanen Brandyn Curry en Reggie Johnson voor het eerst van de partij. Met name de laatste zal indruk gaan maken in de Eredivisie. Johnson testte met zijn 2.08 meter en zo’n 140 kilo schoon  aan de haak gelijk de boarding van het Kalverdijkje, waar hij (een fotograaf meenemend) vol door heen vloog. Zowel Johnson, de fotograaf als de boarding kwamen er gelukkig heelhuids van af. Coach Sam Jones kan dus aanstaande dinsdag met vertrouwen starten met het Europa Cup avontuur.

Aris speelde vooral een sterk eerste en derde kwart, waar het brutaal was, het tempo bepaalde en zijn open schoten nam (en maakte). In het tweede en vierde kwart was Den Bosch geroutineerd en dodelijk effectief. Toch zal Tom Simpson tevreden terug kijken op de wedstrijd. Nieuwelingen Miles Jackson-Cartwright (19 punten en 8 assists), Ryan Watkins (double double met 18 punten en 14 rebounds) zijn stabiele scorers, Torgrim Sommerfeldt (12 punten) begint te wennen en ook Marquise Simmons buffelt wat af.

Samen met de ervaring van Philip Bach, Dexter Hope en de Paula staat er een prima fundament. Als de jeugd (Jesse Markusse, Rik Pijp en Jelmer Visser) gaat groeien, zal Aris ook met de beperkte financiële middelen, zich weer moeten plaatsen voor de play-offs.

Dat topteams als Den Bosch, Leiden en Groningen nog een maatje te groot zijn, is op dit moment duidelijk. Het betekent echter niet dat Aris zich daarbij neerlegt. Dat meldde ook Tom Simpson in zijn napraat in de businessclub. “Wat wij het hele seizoen moeten doen, is knalhard werken. Iedere dag, iedere minuut. Met elkaar, voor elkaar. Als een hecht team. Dat is wat we in Leeuwarden moeten doen. En als we dat doen, zullen de fans tevreden zijn. Bij winst en verlies.”   

Het derde kwart was hiervan het mooiste voorbeeld. De opgelopen achterstand bij rust (31-51) werd o.a. door een fraaie 17-4 run terug gebracht naar 7 punten (48-55). Aris vloog over het veld, was dominant en had Den Bosch even volledig in de tang. Het werd hierdoor weer een echte wedstrijd. Het laatste stapje kon echter niet gemaakt worden. Zo miste Aris op dat moment teveel vrije worpen om er naast te komen. Tot 61-71 waren er nog kansen, maar Den Bosch speelde de laatste minuten geroutineerd uit.

Ondanks de nederlaag toch tevreden gezichten aan Aris kant. De slechte wedstrijd tegen Groningen is verwerkt en Aris zal het vizier omhoog moeten hebben richting de zesde plaats. Pas over twee weken speelt Aris weer, dan gaat het team op bezoek in Den Helder. Op 22 november  ontvangt Aris in het Kalverdijkje Leiden.

Wedstrijd informatie

Datum : 01 november 2014 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2014-2015
Aris Leeuwarden 72
Den Bosch 94
Terug naar overzicht