Aris Leeuwarden - Amsterdam

Aris wint afsluiter, de derby komt er aan

Aris Leeuwarden gaat voor het eerst in de geschiedenis in de play-offs tegen Groningen spelen. Door de winst gisteravond van Groningen tegen Leiden werden de noorderburen aan elkaar gekoppeld in de kwartfinales. Een mooi vooruitzicht voor de basketbalfan. Aris won zelf ook zijn laatste competitiewedstrijd. Amsterdam werd in een attractief duel verslagen met 97-91.

De wedstrijd tegen Amsterdam was niet meer van belang, dus beide teams konden vrijuit spelen. Het werd echter geen partijtje zomeravondbasketbal, maar een echte wedstrijd. Al naar enkele minuten moest Aron Roye met een bloedende hoofdwond naar de kant. De guard kwam ongelukkig in botsing met Ryan Watkins. Enkele minuten later knalde Marquise Simmons op het hout en hield het Kalverdijkje opnieuw even de adem in. Simmons klaagde na afloop wat over bij in zijn nek, maar kon wel doorspelen.

Aris nam een snelle voorsprong (12-2) en leek na het eerste kwart op rozen te zitten (22-14). Met name Dexter Hope had het vizier op scherp. Hij had daar de helft van alle punten op zijn naam. Daarna kwam Amsterdam snel terug. Ook zij begonnen makkelijk te scoren en bij rust was er balans (45-43).

Na rust werd het allemaal nog leuker. Er was geen druk en Aris nam snel weer een voorsprong. Quincy Treffers, Miles-Jackson-Cartwright, Marquise Simmons en Ryan Watkins bleven samen met Hope trefzeker. Tom Simpson bracht zijn jeugdspelers al snel in het derde kwart binnen de lijnen en die zorgden voor extra enthousiasme en energie. Hope bleef de kleine generaal op het veld en samen met Jelmer Visser, Rik Pijp, Leroy Peterson beschermden zijn de voorsprong. Enige dissonant in het geheel was Torgrim Sommerfeldt, die terecht met twee technische fouten naar de kleedkamer werd gestuurd.

Het mocht echter de pret niet drukken. Peterson maakte onder veel gejuich zijn eerste punten in de DBL en ook Rik Pijp en Jelmer Visser speelden prima. Man-of-the-match werd Hope, hij werd topscorer met 21 punten. Aris eindigt de competitie op een met Rotterdam gedeelde vijfde-zesde plaats. Door het nadelig onderling resultaat is Aris zesde geworden en voor de kwartfinale gekoppeld aan nummer 3.

Aris kan zich nu dus volledig concentreren op Groningen. Twee of misschien drie hete avondjes in een hoogstwaarschijnlijk uitverkocht  Martiniplaza en Kalverdijkje. Een mooi affiche voor de komende week. De winnaar van de best-of-three speelt in een best-of-seven daarna de halve finale tegen Leiden. Over de kaartverkoop volgt later vandaag uitgebreid bericht.  Hou hiervoor de website in de gaten.

Wedstrijd informatie

Datum : 18 april 2015 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2014-2015
Aris Leeuwarden 97
Amsterdam 91
Terug naar overzicht