Aris Leeuwarden - Amsterdam

Collectief falen

Aris Leeuwarden zakte gisteravond  door zijn ondergrens heen. In een dramatisch slechte wedstrijd werd verloren van het nog puntloze Amsterdam (89-97). De manier waarop dat gebeurde was ronduit beschamend.

Elke week zijn er tientallen vrijwilligers druk aan het werk om er voor te zorgen dat de wedstrijd gespeeld kan worden. Kaartverkoop, vloerenleggers, DJ, jurytafel, opvang van de scholen etc etc. Iedereen doet zijn stinkende best om hun tien basketbalhelden aan het werk te zien. Je wint, je verliest, je hebt plezier, het verbindt.

En dan doet het pijn om een team zo te zien spelen als gisteravond. Zielloos, emotieloos en zonder beleving. Amsterdam speelde om te winnen en won terecht. Het nam vanaf de eerste minuut het heft in handen, speelde met hart en ziel en nam de eerste punten feestend in ontvangst.

Slechts heel even mocht Aris ruiken aan de overwinning. Aan het eind van het derde kwart werd de eerder opgelopen achterstand snel omgezet in een kleine voorsprong (62-61), maar de start van het laatste gedeelte was weer desastreus. Geen excuses mogelijk, een verdiende nederlaag.

Gelukkig kan het team zich zaterdag in Rotterdam revancheren, de volgende thuiswedstrijd is op 13 december tegen Zwolle.

Wedstrijd informatie

Datum : 03 december 2014 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2014-2015
Aris Leeuwarden 89
Amsterdam 97
Terug naar overzicht