Amsterdam - Aris Leeuwarden

Nederlaag in slotseconde

Aris Leeuwarden verliest vanavond volledig onnodig in Amsterdam en doet daarmee slechte zaken voor de play-offs. Excuus mag zijn, dat het veel last had van blessures, maar de wijze waarop Aris vlak na rust de wedstrijd weg gaf, was eigen schuld. Vijf seconden voor het eind besliste Amsterdam de wedstrijd (81-79).

Het was ervaren Tjoe de Paula die het team na een stroef begin op sleeptouw nam en zorgde voor een voorsprong van maximaal 11 punten. Bij rust waren er nog zeven van over (29-36), maar Aris had eindelijk de zaken eens verdedigend onder controle. Na rust ging het echter weer mis. Met de Paula op de bank na rust was er opnieuw geen enkele organisatie en zorgde het team er zelf voor dat Amsterdam weer terug in de wedstrijd kwam (57-55).

Aris kwam met hoofdrollen voor de Paula, Torgrim Sommerfeldt en Ryan Watkins in het laatste kwart  weer op voorsprong en had de wedstrijd bij 69-72 in handen. Had dus, want Amsterdam had het laatste woord en kwam vlak voor tijd op 81-79. Quincy Treffers had twee seconden voor tijd de gelijkmaker nog kunnen maken, maar de bal draaide uit de ring.

Door zeges van Weert en Amsterdam wordt het plotseling nog spannend onderin en moet Aris oppassen dat het niet achterhaald wordt. Hopelijk stroomt de ziekenboeg snel leeg. Tot 7 maart speelt Aris alleen nog de thuiswedstrijd tegen Groningen, dus het team heeft even tijd te herstellen.  

Wedstrijd informatie

Datum : 15 februari 2015 20:00
Locatie : Amsterdam
Seizoen : 2014-2015
Amsterdam 81
Aris Leeuwarden 79
Terug naar overzicht