Amsterdam - Aris Leeuwarden

De Paula schiet Aris naar tweede zege

Aris Leeuwarden boekte gisteravond een nuttige zege in Amsterdam. Mede dankzij een scherp schietende Tjoe de Paula werd gewonnen met 76-82. De guard miste de eerste twee wedstrijden vanwege hielspoor, had ’s morgens nog een MRI, maar was redelijk pijnvrij. Met 25 punten loodste hij Aris persoonlijk naar de zege.

Aris had diverse spelers die op halve kracht aantraden. Phillip Bach (rug), Miles-Jackson-Cartwright (knietje in bovenbeen op training) en dus de Paula waren niet helemaal okselfris. De hele wedstrijd bleven de beide teams dicht bij elkaar in de buurt. Amsterdam was deze week verrassend versterkt met de Amerikaan Reggie Keely, die over kwam uit Den Helder en op amateurbasis in de Apollohal speelt.

Aris speelde, net als tegen Weert, moeizaam en had de routine van de Paula nodig om de wedstrijd te beslissen. De guard had zogenoemde “hot hands” en knalde 5 van de 6 driepunters binnen. Daarnaast bleef hij foutloos vanaf de vrije worplijn (6 uit 6). Het merendeel van zijn punten kwamen in het laatste kwart toen Aris eindelijk op voorsprong kwam. De hele wedstrijd was het vechten tegen een kleine achterstand. Inside had het duo Marquise Simmons en Ryan Watkins het zwaar, ondanks dat beide spelers een double-double scoorden. Daarnaast was het tempo te laag en was er te weinig verdedigende druk.

Na 17-15, 32-32 en 57-54 nam Aris in het vierde kwart de regie over. De Paula knalde de eerste voorsprong op papier en Jackson-Cartwright schoot zijn enige veldscore van ver binnen. De voorsprong werd hierdoor zes punten en die werd relatief eenvoudig vastgehouden tot de laatste seconde. Amsterdam probeerde het nog wel via het maken van fouten, maar Aris bleef koelbloedig vanaf de vrije worplijn.

De twee achtereenvolgende zeges moeten gekoesterd worden. Aris zal elke wedstrijd voor meer dan 100% moeten knokken voor een goed resultaat. Ook gisteravond bleek zij daartoe bereid, het team is hecht en heeft veel voor elkaar over. De grote knuffels na afloop voor routinier de Paula, die met een groot ijsblok om zijn voet zat, van alle spelers waren daar het bewijs van.

Zaterdag ontvangt Aris Rotterdam in het eigen Kalverdijkje.  De wedstrijd begint om 20.00 uur. Laat de fans weer de zesde man zijn. Let’s go Aris!

Wedstrijd informatie

Datum : 16 oktober 2014 20:00
Locatie : Amsterdam
Seizoen : 2014-2015
Amsterdam 76
Aris Leeuwarden 82
Terug naar overzicht