Zwolle - Aris Leeuwarden

Aris stort na 1 goed kwart volledig in

Aris Leeuwarden speelde woensdagavond het eerste kwart goed met een 16-24 voorsprong als gevolg. Daarna stortte het als een kaartenhuis ineen en werd het driekwart lang overspeeld door Zwolle. Resultaat: een dikke nederlaag (90-65) en een hele slechte generale voor komende zaterdag en dinsdag.

Aris startte nog goed en overspeelde Zwolle in het begin. Van afstand werd met scherp geschoten en verdedigend stond het ook goed. Het leek een start van een mooie avond, maar die duurde niet lang. De opgebouwde voorsprong verdween als sneeuw voor de voorjaarszon en Zwolle was voor rust al op voorsprong (37-32). Dom balverlies, verkeerde keuzes, onbalans, te weinig energie en vechtlust, geforceerde schoten. Alles ging mis, het team viel volledig uit elkaar. Niemand kon het tij keren met dus een ruime nederlaag als gevolg.

Positief nieuws was dat Tom Snikkers en Jan van der Kooij weer van de partij waren en weer minuten konden maken. En dat het team in het eerste kwart liet zien goed als team te kunnen basketballen. Helaas was dat ruim onvoldoende voor een goed resultaat.

Zaterdag moet dat absoluut beter als koploper Groningen op bezoek komt. De wedstrijd begint om 20.00 uur, be there!

Wedstrijd informatie

Datum : 26 februari 2014 20:00
Locatie : Zwolle
Seizoen : 2013-2014
Zwolle 90
Aris Leeuwarden 65
Terug naar overzicht