Zwolle - Aris Leeuwarden

Nederlaag zit in details

Het is Aris Leeuwarden niet gelukt om Zwolle van zijn ongeslagen status af te halen. In een attractieve en gelijkwaardigewedstrijd, die heel lang alle kanten op kon, werd in de laatste minuut (geflatteerd) verloren. Bij 78-75 en nog 15 seconden op de klok miste Aris een driepunter, waarna Zwolle het vanaf de vrije worplijn af maakte.

Zwolle heeft een goede start van het seizoen, Aris is nog zoekende naar het juiste ritme. Veel nieuwe spelers betekent veel aan elkaar wennen en dat kost tijd. Zondagmiddag speelde Aris grotendeels een prima wedstrijd. Natuurlijk gaat er nog wel eens wat mis, maar de intensiteit waarmee het speelde, was goed. Dat is ook de kracht van het team.

Darius Theus was de grote aanjager en de pointguard speelde dominant en sterk. Met 24 punten werd hij topscorer, maar ook verdedigend gaf hij veel druk. Aris begon het eerste kwart goed, maar miste te veel vrije worpen. Maar liefst zeven stuks rolden uit de ring en dat zijn dure punten. Tel daar vier fastbreaks van Zwolle in de laatste twee minuten bij op vanwege een haperende press en het verschil van 26-18 is verklaard.

Aris moest dus in de achtervolging en deed dit goed. Diverse keren kwam het knap langszij, het vervolggaatje kon echter net niet gemaakt worden. En daarom werd het een puntje puntje wedstrijd tot de laatste minuut. Bij 70-71 stond Aris op voorsprong, maar Zwolle counterde telkens via de vrije worplijn. Bij 78-75 vlak voor tijd waren er nog voldoende kansen. Theus, de uitblinker, nam de driepunter, maar miste. Het zijn dus de details waarop wedstrijden worden beslist. Af en toe te slordig en onrustig, maar zeker ook energiek, attractief en vol power.

De vooruitgang is duidelijk te zien. Met deze energie en kwaliteit kunnen de fans van Aris met vertrouwen uit zien naar de rest van het seizoen. Het vervolgprogramma is behoorlijk zwaar, maar uitdagend. Woensdag komt als eerste Wijchen op bezoek. De wedstrijd begint om 20.00 uur, so be there!

Klik hier voor het interview met Ed Molthoff bij Omrop Fryslan

Wedstrijd informatie

Datum : 03 november 2013 20:00
Locatie : Zwolle
Seizoen : 2013-2014
Zwolle 82
Aris Leeuwarden 75
Terug naar overzicht