Wijchen - Aris Leeuwarden

Zesde man nodig

Het mag duidelijk zijn dat Aris Leeuwarden momenteel in de hoek zit waar de klappen vallen. Gisteravond speelde Aris zonder Tjoe de Paula, die met een zeer besmettelijke oogontsteking thuis bleef. Ook Nate Healy was niet aanwezig. Hij arriveert maandag in Nederland en hopelijk kan hij donderdag spelen. In Wijchen was de basis daardoor te smal om het Magixx moeilijk te maken. Het team streed voor elke meter, maar was uiteindelijk toch kansloos (104-71).

Als je zeven wedstrijden achter elkaar verliest, gaat dat in je hoofd zitten. Het knaagt aan je vertrouwen. Je voelt je plots 10 centimeter kleiner en er lijkt 10 kilo lood in je benen en armen te zitten. Daarnaast krijg je als team vaak de loose calls tegen en je bent voor de tegenstander een gewilde prooi. Een ongewenste situatie, waar Aris als team door heen zal moeten en zich overheen zal moeten zetten. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Het vertrouwen moet terug, het verleden vergeten en een nieuwe start gemaakt.

In Wijchen schoot de gastheer met scherp. Maar liefst 15 van de 32 driepunters vlogen door de basket en alleen dat leverde al 45 punten op. Aris was te vaak een stap te laat en had daardoor een lastige avond. Tom Snikkers speelde een prima wedstrijd en liet zien zich per week te verbeteren. Ook waren er minuten voor Enzo Swart en Jelmer Visser. Visser moest daarvoor speciaal uit Amsterdam overkomen, waar hij eerst nog met het U20 team had gespeeld. Het typeerde de avond in Wijchen. Ed Molthoff kwam mankracht te kort.

De komende weken staan er belangrijke wedstrijden op het schema. Donderdag komt Leiden naar het Kalverdijkje, zaterdag gaat Aris op bezoek naar Den Helder. De dinsdag daarna speelt Aris tegen Amsterdam thuis voor de beker. Juist nu heeft het team alle support van de fans nodig. In goede en slechte tijden. Kom dus donderdag naar het Kalverdijkje en help Aris een handje.

Wedstrijd informatie

Datum : 23 november 2013 20:00
Locatie : Wijchen
Seizoen : 2013-2014
Wijchen 104
Aris Leeuwarden 71
Terug naar overzicht