Wijchen - Aris Leeuwarden

Energieke winst in Wijchen

Vrijdagmorgen reiken de spelers van Aris Leeuwarden de prijzen uit voor de scholenwedstrijd “De meest energieke klas van 2013-2014”. Een energieke, actieve en vrolijke wedstrijd voor de basisscholen in Leeuwarden, Heerenveen en Dokkum/Driezum. Woensdagavond werd het in Wijchen ook al een energieke, actieve en vrolijke boel. Aris Leeuwarden boekte in Wijchen namelijk een mooie en dikverdiende uitzege. In een wedstrijd waar het onderlinge verschil nooit meer dan 5 punten was, scoorde Darius Theus 20 seconden voor tijd de beslissende punten (76-78). Aris is hierdoor definitief zevende op de ranglijst en zal Den Bosch ontmoeten in de play-offs.

Het coachduo van Den Bosch (Sam Jones en Sander van der Holst) zat al op de tribune te scouten en zal dus gewaarschuwd zijn. Aris speelde fris, met lef en als hecht team. In het begin van het eerste kwart knalden de driepunters aan beide zijden al door de Arcus en het verschil bleef lang nihil. Aris stond op voorsprong na tien minuten (21-24), Wijchen leidde bij rust (40-39).

Na rust bleef de wedstrijd aantrekkelijk. Wijchen en Aris stonden om en om op voorsprong en gaven elkaar geen duimbreed toe. Aris pakte een paar keer een klein gaatje, maar Wijchen counterde telkens. Het laatste gaatje leek Aris vlak voor tijd te pakken. Theus zorgde met een score + bonus voor 69-74, Nate Healy hield het verschil een minuut later op vijf punten door twee gemaakte vrije worpen (71-76).

Toch kwam Wijchen weer langszij. Eerst een score + bonus van Thijs Vermeulen, daarna maakte Patrick Richard twee van zijn drie toegekende vrije worpen (76-76). Het slotakkoord was echter voor Theus. Die scoorde op fraaie assist van Tim Kamczyc. Er bleven 20 seconden over voor de laatste aanval van de gastheren. Alle tijd nog voor een goede aanval, maar dat kwam er niet echt van. Richard ging voor zichzelf, maar Healy verdedigde prima. Er kwam niet meer uit dan een geforceerde driepunter, die ruim werd gemist.

Een mooie en verdiende winst voor het team, dat de hele wedstrijd knalhard werkte en als team bleef spelen. Zondag de volgende wedstrijd. Dan komt Zwolle naar Leeuwarden. Het is de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie, de wedstrijd begint om 16.00 uur.

Wedstrijd informatie

Datum : 09 april 2014 20:00
Locatie : Wijchen
Seizoen : 2013-2014
Wijchen 76
Aris Leeuwarden 78
Terug naar overzicht