Weert - Aris Leeuwarden

Weer Houdini in Weert

Aris Leeuwarden deed gisteravond wat het moest doen. Winnen in Weert. Vraag echter niet hoe de zege tot stand kwam. Voor de tweede maal was het in Limburg een werkelijke Houdini-act. Spektakel dus. Net als de eerste maal toen Tim Kamzcyc in de buzzer de winnende punten binnen schoot, werd de wedstrijd ook nu in de laatste seconden beslist. Twee verschillen met de vorige keer: nu kwam er nog als extraatje een verlenging aan te pas en dit keer vergooide Aris de bijna zekere zege. Vijf seconden super verdedigen en een fraaie score van Darius Theus gaven de lange terugreis echter een veel prettiger aanzien. Eindstand: 81-82.

Het was misschien maar goed dat er dit keer in Weert geen livestream was, want het MCL had dan vast en zeker drukke tijden gehad zo tegen tien uur. Het was spannend, erg spannend. Niet goed, dat zeker niet, maar de spanning gaf iedereen in sporthal Boshoven een leuke avond. Het maximum verschil in punten tussen de teams was zes in beider voordeel en dat geeft al aan dat de teams dicht bij elkaar in de buurt bleven. En dat mag vooral Aris zich zelf verwijten. Het had heel veel moeite met de verschillende verdedigingsvormen van Weert en kwam daardoor nooit in het aanvallende ritme.

Mede door twaalf punten op rij in het tweede kwart van Kamczyz was er balans bij de rust (37-37). Daarna nam Weert even het heft in handen (44-38), maar een 0-12 run zorgde voor een voorsprong  van zes punten (44-50). Het aanvalsritme leek gevonden, maar de versnelling bij deze voorsprong ging gelijk weer een maatje terug en Weert kwam langszij.

In het laatste kwart werd het een nagelbijter, waarbij beide teams in de slotseconden voldoende kansen hadden op de winst. Nathan Healy zorgde 51 seconden voor het eind vanaf de vrije worplijn voor 68-68, Stefan Mulder miste daarna twee keer voor de gastheren, waarna Aris de laatste aanval had. Dom balverlies gaf Weert weer de kans, maar een steal van de uitblinkende Theus drie seconden voor tijd zorgde voor vijf extra minuten.

Daarin had Aris het overwicht. Van 71-71 zorgde Healy met een tweetje en drietje persoonlijke voor 71-76. Dyon Doekhi antwoordde nog wel (73-76), maar Theus leek de wedstrijd op slot te gooien (73-78). Toen braken de laatste seconden aan. Knotsgek. Kenneth van Kempen gooide er (met bord) een driepunter in (76-78). Theus gooide beide vrije worpen raak na het foutenspelletje (76-80). Niets aan de hand leek het. Stefan Mulder dacht er anders over, knalde tien seconden voor tijd weer een snel drietje in (79-80), waarna Ed Molthoff een time-out nam.

En dat was zijn tweede in de verlenging. Niet toegestaan dus en volgens de regels terecht bestraft met een technische fout. Geen balbezit Aris, maar tweemaal + zijkant voor Weert. Jeremy Ormskerk faalde niet en bracht Weert op voorsprong (81-80). Aris pakte de tegenvaller echter goed op en zorgde er voor dat Weert de bal aan de zijlijn niet op tijd kon innemen. Vijf seconden overtreding, bal terug naar Aris.

Kamczyc deed de inname wel goed. Snel met name, waarna Theus als een volleerd slangenmens door de verdediging glipte en de bevrijdende laatste score maakte (81-82). Game over, want het laatste noodschot van Weert miste doel . Twee belangrijke punten in de knip in de strijd voor de play-off plaatsen en het eind van een bizarre wedstrijd. Later vandaag hoogstwaarschijnlijk nog beelden van de laatste minuut op de site.

Zaterdag komt de nummer 3 Den Helder op bezoek in het Kalverdijkje. De wedstrijd begint om 20.00 uur.

Wedstrijd informatie

Datum : 08 februari 2014 20:00
Locatie : Weert
Seizoen : 2013-2014
Weert 81
Aris Leeuwarden 82
Terug naar overzicht