Rotterdam - Aris Leeuwarden

Schlemielige nederlaag in Rotterdam

Aris verloor gisteravond opnieuw na verlenging in Rotterdam. Cameron Echols benutte, terwijl de tijd al verstreken was, een van zijn twee cadeau gegeven vrije worpen en zorgde daardoor voor de bevrijdende 96-95 Rotterdamse winst.

Als Rotterdam op het eind van het seizoen met 1 winstwedstrijd verschil de play-offs haalt ten koste van Amsterdam, mag het daarvoor scheidsrechter Bahreman een groot bos bloemen sturen. In zijn eentje gaf hij, terwijl de tijd voorbij was en een gemist laatste schot ver van de ring stuiterde, vanuit het niets een “off the ball” fout aan Tjoe de Paula. Geen bal in de buurt, de tijd verstreken, de zoemer al gegaan. Iedereen, ook de twee andere scheidsrechters, maakte zich op voor de tweede verlenging. Een volstrekte no call, een fout die je nooit mag fluiiten, zo wil je een wedstrijd niet beslissen. Deze scheidsrechter echter wel. Er volgde nog overleg aan de tafel tussen de collega scheidsrechters van Slooten, Harryvan en de commissaris, maar ook zij konden de beslissing niet terug draaien. “Het is niet anders”, werd er gezucht. Tweemaal voor Rotterdam op een 95-95 stand. Tijd voorbij. Echols miste nog wel de eerste, maar benutte de tweede. De polonaise kon in de Topsporthal ingezet worden.

Mocht deze zege aan het eind van de reguliere competitie Amsterdam de play-offs kosten, dan zou dat wel erg zuur zijn. Uiteraard, ook een no call had Rotterdam in de tweede verlenging nog de winst kunnen brengen, maar dit einde was wel erg onverwacht.

Kan Aris zichzelf ook nog iets verwijten? Jazeker. Het speelde met name in de eerste helft met veel te weinig energie en passie, waardoor Rotterdam aanvallend een makkelijke eerste helft had. De ruststand van 53-42 zegt daarbij genoeg. Na rust kwam Aris wat meer in het ritme en kwam het puntje voor puntje dichterbij. Een driepunter van Tom Snikkers op 12 seconden voor het eind bracht de teams in balans (85-85) en zorgde voor een nieuwe verlenging.

In de verlenging leek Nate Healy de wedstrijd in het voordeel van Aris te beslissen. Een driepunter zorgde een minuut voor het eind voor 91-94 en een gemaakte vrije worp even later voor 91-95. Rotterdam scoorde snel (93-95), waarna Dexter Hope een geforceerde drive miste. Rotterdam maakte via de vrije worplijn gelijk (95-95), Healy miste een driepunter, Snikkers pakte de rebound, maar acht seconden voor tijd miste ook Darius Theus. De laatste aanval van Rotterdam liep op niets uit. De bal werd ruim gemist, de bal sprong ver van de basket weg. En toen nam scheidsrechter Bahreman het fluitje in zijn mond……..

Als Amsterdam zondag van koploper Groningen verliest, is Aris zeker van de play-offs. Woensdag gaat het op bezoek bij Wijchen, zondag komt Zwolle naar het Kalverdijkje. Op de laatste speeldag moet Aris nog op bezoek bij Amsterdam. 

Wedstrijd informatie

Datum : 05 april 2014 20:00
Locatie : Topsportcentrum
Seizoen : 2013-2014
Rotterdam 96
Aris Leeuwarden 95
Terug naar overzicht