Rotterdam - Aris Leeuwarden

Aris zet grote stap naar halve finale

Aris Leeuwarden deed woensdagavond goede zaken in Rotterdam.  Het won in het Topsportcentrum, direct naast de Kuip, de eerste wedstrijd in de kwartfinale van de beker met 58-80. Aris speelde met name in het eerste en derde kwart ijzersterk en gaf daar Rotterdam geen kans. Door de zege heeft Aris een ruime marge voor de return van aanstaande dinsdag in het eigen Kalverdijkje.Geen gelopen zaak nog, het team zal er nog een keer vol voor moeten gaan.

 

Aris speelde zonder Tjoe de Paula en Jan van der Kooij. De Paula zat zijn laatste wedstrijd uit van zijn schorsing, de rentree van Jan van der Kooij is ook aanstaande. Met Dexter Hope in de basis begon Aris opnieuw voortvarend. Hope, die vandaag 21 is geworden, zette samen met Darius Theus zoveel druk, dat Rotterdam slechte opties moest nemen in de aanval. Heel regelmatig liep Aris in het eerste kwart weg naar een 13-24 voorsprong. Een Rotterdamse zone zorgde aan het begin van het tweede kwart even voor roet in het eten, maar toen Aris zich daarop ingesteld had, pakte het de draad weer snel op. Rust: 29-40.

Na rust knalde Aris rustig verder en bouwde het de voorsprong snel verder uit. Na drie kwart was het verschil al 27 punten (40-67). Toen Nate Healy (topscorer met 26 punten) in het laatste kwart het verschil boven de dertig punten (46-77) bracht, verslapte net als zaterdag opnieuw de concentratie. Rotterdam kwam in de laatste minuten nog terug tot 22 punten en dat moet gelijk voor Aris een goede waarschuwing geweest zijn. De voorsprong is groot, maar in de beker telt 8 x 10 minuten en geen 4 x 10 minuten. Aris moet er dus nog voor spelen. Mocht Aris winnen, dan wacht in de halve finale de winnaar van Nijmegen – Leiden.

Zaterdag gaat Aris eerst voor de competitie naar Leiden, dinsdag is de return voor de beker. De toegang bij deze wedstrijd is gratis.

Wedstrijd informatie

Datum : 29 januari 2014 20:00
Locatie : Topsportcentrum
Seizoen : 2013-2014
Rotterdam 58
Aris Leeuwarden 80
Terug naar overzicht