Rotterdam - Aris Leeuwarden

Rotterdam wint na double OT

Rotterdam Basketbal College en Aris Leeuwarden maakten er een waar spektakelstuk van. Na twee verlengingen bleven de punten in Rotterdam: 113-105. La'Shard Anderson verbrak met 47 punten het scorerecord van Josh Duinker (37 punten tegen Rotterdam).

Het verschil met Aris Leeuwarden (nummer zeven) is na vanavond niet minder dan zes punten. Ondanks dit grote verschil in de stand was de wedstrijd ontzettend spannend, niet voor niets waren er twee verlengingen nodig.

De reguliere speeltijd eindigde gelijk, en na de eerste verlenging stond er 94-94 op het scorebord. In de tweede verlenging wist de thuisploeg een gat te slaan, dat voldoende was voor de overwinning. Voor de Rotterdammers was het een erg belangrijke zege, terwijl Leeuwarden na deze deceptie komende zondag stevig aan de bak moet in en tegen Amsterdam. BC Apollo heeft slechts twee punten minder dan de Friezen, die plaats acht bezetten en daarmee de laatste plaats als het gaat om de play-offs.

Naast het persoonlijke record van Anderson verbraken Rotterdam en Leeuwarden samen het puntenrecord voor één kwart in de Dutch Basketball League. De clubs scoorden 64 punten, waarvan Rotterdam er 34 voor haar rekening nam.

Bron: Dutch Basketball League

Wedstrijd informatie

Datum : 11 december 2013 20:00
Locatie : Topsportcentrum
Seizoen : 2013-2014
Rotterdam 113
Aris 105
Terug naar overzicht