Pepinster - Aris Leeuwarden (oefen)

Verlies in laatste oefenwedstrijd

Tot enkele minuten voor rust speelde Aris Leeuwarden een prima wedstrijd in en tegen Pepinster, dat uitkomt in de sterke Belgische Eredivisie. Met name Darius Theus en Stephen Lumpkins waren op dreef, maar feitelijk speelde heel Aris goed. De voorsprong op dat moment was verrassend en verdiend (33-40). Daarna ging het kaarsje snel uit (90-63).

De vermoeidheid ging een belangrijke rol spelen en de key-players moesten te veel minuten maken. Aris speelde noodgedwongen zonder Tjoe de Paula, die vanwege familieomstandigheden op de Dominicaanse Republiek verblijft en uiteraard nog zonder Kinu Rochford, die pas dinsdag in Nederland arriveert.

Een paar slordige minuten na de 33-40 voorsprong zorgden al voor een achterstand bij rust (49-44), die daarna snel groter werd. Voor de 17-jarige Jelmer Visser was het een belangrijke middag. Hij scoorde zijn eerste punten voor de hoofdmacht. In de eerste helft schoot hij een driepunter binnen.

Zaterdag begint de competitie. Aris ontvangt om 20.00 uur in het eigen Kalverdijkje Amsterdam. Het team hoopt op veel support van de fans, dus zorg dat je er bij bent.

De scores: Darius Theus (20), Stephen Lumpkins (13), Tim Kamczyc (12), Dexter Hope (6), Jan van der Kooij (4), Jelmer Visser (3), Tom Snikkers (2), Jesse Markusse (2), Enzo Swart (1).

Wedstrijd informatie

Datum : 29 september 2013 20:00
Locatie : Pepinster
Seizoen : 2013-2014
Pepinster 90
Aris Leeuwarden 63
Terug naar overzicht