Orca's - Aris Leeuwarden (oefen)

Eerste oefenzege nieuwe Aris

Aris Leeuwarden moest zaterdag al na een paar dagen trainen vol aan de bak. Het bevriende Orca’s uit Urk, kampioen van de Promotiedivisie, vierde haar 50-jarig bestaan en wilde het lustrum graag opluisteren met een oefenwedstrijd tegen Aris. Daaraan gaf Aris graag gehoor. Aris won na een attractieve wedstrijd met 97-81.

Orca’s kwam uit met o.a. Arjan Langman, die tien jaar geleden als captain van het kampioensteam van Aris in de Promotiedivisie nog het netje in het Kalverdijkje afknipte en Sonny Waaldijk, die twee seizoenen voor Aris in de Eredivisie speelde. Orca’s heeft een goed team en gaf grote delen van de wedstrijd prima partij.

Voor Aris en de meegereisde fans was alles nog gloednieuw. Het team heeft maar liefst acht nieuwelingen in de selectie; alleen Tjoe de Paula, Dexter Hope en Enzo Swart bleven over van het team van vorig jaar. De Paula en Hope speelden trouwens een sterke wedstrijd met respectievelijk 23 en 16 punten. Hope moest noodgedwongen veel minuten maken omdat Darius Theus, de opvolger van Whit Holcomb, pas vandaag landde op Schiphol en zich daarna gelijk meldde bij het team. Zijn inzet bleef beperkt tot een paar minuten.

Verder was er natuurlijk nog weinig te zeggen. De patronen zijn na drie dagen trainen nog niet ingesleten en vaak was het team op het veld nog op zoek naar elkaar. Stephen Lumpkins speelde sterk en kwam tot 23 punten en acht rebounds en ook de andere nieuwelingen lieten regelmatig zien goed te kunnen basketballen. Echter, na drie dagen trainen loopt alles nog niet op rolletjes en is er dus veel werk aan de winkel voor Tom Simpson en Ed Molthoff.

Volgende week zaterdag volgt de volgende test. Dan gaat Aris op bezoek bij Cuxhaven, dat uitkomt in de Pro A in Duitsland.

Wedstrijd informatie

Datum : 31 augustus 2013 20:00
Locatie : Urk
Seizoen : 2013-2014
Orca's 81
Aris Leeuwarden 97
Terug naar overzicht