Leiden - Aris Leeuwarden

16-0 run fataal

Aris Leeuwarden leed gisteravond zijn vijfde nederlaag op rij. Na Den Bosch, Groningen en Zwolle moest Aris voor de vierde keer binnen drie weken een zware uitwedstrijd afwerken. In Leiden werd verloren met 84-66. Een 16-0 run aan het eind van het derde en begin van het vierde kwart was hier debet aan. Toen sprintte Leiden van 56-53 naar 72-53. Tot die tijd was het gewoon een wedstrijd, maar deze tik kwam Aris uiteraard niet meer te boven.

De wedstrijd tussen de twee play-off finalisten van vorig jaar was een weerzien met Whit Holcomb, die in de wedstrijd diverse malen zijn visitekaartje liet zien. Hij scoorde een wonderbaarlijke driepunter, strooide met passes, maar maakte ook veel harde fouten. Het hoort er blijkbaar bij, na afloop was alles snel vergeten en vergeven.

De wedstrijd was lang in balans. De start was voor Aris, dat een kleine voorsprong nam (11-15), maar Leiden weer langszij zag komen. De gastheren namen de controle over en leidden bij rust (49-41). Na rust kwam Aris sterk terug. Twee driepunters van Tjoe de Paula en een fraaie score van Jesse Markusse zorgden voor aansluiting bij 51-50, een score met bonus voor Stephen Lumpkins zorgde even later voor 56-53.

Daarna begon de run van Leiden. Aris leed een paar keer dom b alverlies via loopfouten en (makkelijk gegeven weliswaar) aanvallende fouten en zagen aan de andere kant Mike Schachtner “on fire”. De Aris aanval viel stil, open schoten werden gemist en in een paar minuten was Leiden uit het zicht verdwenen (72-53).

Ook in Leiden lag het probleem van Aris in het aantal malen balverlies en de rebounds. 23 x balverlies, waarvan de helft uit loopfouten en aanvallende fouten (Leiden totaal 16) en 11 rebounds minder (29 om 40) geven Leiden dus 18 keer meer balbezit. En als je dan uitgaat dat een team gemiddeld één punt per aanval maakt, is het verschil van 84-66 exact verklaard.

Zaterdag komt het nog ongeslagen Zwolle op bezoek in het Kalverdijkje. De Zwollenaren kennen een perfecte start met 8 zeges op rij. Tijd voor Aris om daar verandering in aan te brengen. De wedstrijd begint om 20.00 uur.

Wedstrijd informatie

Datum : 09 november 2013 20:00
Locatie : Vijfmei hal
Seizoen : 2013-2014
Leiden 84
Aris Leeuwarden 66
Terug naar overzicht