Groningen - Aris Leeuwarden

Net geen stunt in Martiniplaza

Tien spelers baalden na afloop van de verloren wedstrijd tegen Groningen. Een goede zaak, want Aris Leeuwarden wil momenteel gewoon elke wedstrijd winnen. Dus ook in Martiniplaza tegen koploper Groningen. De gezichten stonden dus even op onweer. Aris was erg dichtbij de winst, maar moest in de laatste minuut toch nog capituleren. Aris speelde goed, bij vlagen zeer goed en had lange tijd de 3.325 toeschouwers muisstil. Toch bleven de punten in Groningen (81-75).

Tom Simpson was de enige coach die ooit in Groningen won en hij was nu dichtbij een tweede keer. De wedstrijd werd live uitgezonden op Podium TV en was reclame voor het basketbal. De wedstrijd was snel, attractief, spannend en aantrekkelijk, zoals de derby hoort te zijn. Fraaie staaltjes werden afgewisseld door domme acties, maar juist dat maakte dat de wedstrijd nooit verveelde. Dit moet zowel Groningen als Aris nieuwe fans opleveren.

Aris heeft weer een fitte selectie en begint per week brutaler te basketballen. Aris nam door scores van Darius Theus, Stephen Lumpkins en Tom Snikkers een snelle voorsprong bij het begin van de wedstrijd (2-7), die echter  snel geneutraliseerd werd door Groningen. Het eerste kwart leverde maar liefst 54 punten op (30-24). Een pessimist zou zeggen: “slecht verdedigd”, een liefhebber zou zeggen: “goed aangevallen”. De bommen van afstand vielen goed en hiervoor kom je naar het basketbal.

Het tweede kwart nam Aris onder aanvoering van Theus, Tjoe de Paula, Jan van der Kooij en Dexter Hope brutaal de leiding over. Het hield Groningen in dit kwart op slechts 11 punten en bij rust was het verschil minimaal 41-43. Direct na rust was de beste fase van Aris. Snikkers, Lumpkins en Nate Healy brachten het verschil op negen (43-52), waarna Ivica Skelin in een time-out vluchtte. Die deed wonderen. Aris begon te missen en Groningen kwam met een 13-0 run weer langszij (56-52).

Een nieuwe wedstrijd dus, waar beide teams elkaar niet meer uit het oog verloren. Bij 67-61 aan het begin van het laatste kwart leek het gaatje in het voordeel van Groningen geslagen, maar Tim Kamczyc antwoordde met een drietje (67-64). Scores van Lumpkins (2x) en Theus brachten Aris zelfs weer op voorsprong (69-70). Het zou helaas de laatste keer zijn. Ross Bekkering scoorde, kreeg de bonus mee, miste deze, maar de aanvalsrebound was voor Dan Coleman, die Bekkering opnieuw (met bonus) liet scoren. Dure punten, het was plots 74-70.

Aris reageerde weer met een bom, ditmaal van Theus (74-73), Coleman antwoordde met twee punten (76-73). Een flop van Arvin Slagter (het zou zijn vijfde fout zijn geweest) leverde Jan van der Kooij een aanvallende fout op, waarna Coleman vanaf de vrije worplijn voor 77-73 zorgde. De driepunter van Healy ging daarna met nog 33 seconden op de klok mis, waarna Groningen de wedstrijd professioneel uitspeelde.  

Aris heeft nog vijf wedstrijden te gaan voordat de play-offs beginnen. Weert (thuis), Rotterdam (uit), Wijchen (uit), Zwolle (thuis) en Amsterdam (uit) moeten Aris in de play-offs modus brengen. Als de verwachtingen uitkomen, zal Den Bosch daarin de tegenstander zijn. Maar eerst zal Aris zich nog veilig moeten spelen. Zondag is daarvoor de volgende kans. Dan komt Weert naar het Kalverdijkje. De wedstrijd begint om 17.00 uur. Kom naar het Kalverdijkje en help Aris op weg naar het toetje van de competitie!

Wedstrijd informatie

Datum : 25 maart 2014 20:00
Locatie : Martiniplaza
Seizoen : 2013-2014
Groningen 81
Aris Leeuwarden 75
Terug naar overzicht