Groningen - Aris Leeuwarden

Zware nederlaag in Groningen

Coach Ed Molthoff zal zijn debuut als hoofdcoach in Martiniplaza heel anders voorgesteld hebben. Na 4 minuten was het al 17-2 en was de wedstrijd gespeeld. Aris speelde niet als team, speelde met veel te weinig energie en zorgde er voor dat de gastheren een leuk feestje konden vieren.

Het was de tweede nederlaag op rij in een zware uitwedstrijd. Na Den Bosch (90-73) nu dus Groningen (91-55). Dat kan gebeuren, want beide teams zijn op dit moment de grootmachten in de Eredivisie en Aris heeft tijd nodig om het nieuwe team te laten wennen aan de Eredivisie. De wijze waarop het echter gebeurde, moet tot zorgen bij de coaching staf leiden. Het team is jong, speelt af en toe grandioos, maar kan ook diep wegzakken. Dat gebeurde dus in Martiniplaza, waar Groningen aan klantenbinding deed.

Achteraf zal de thuisclub spijt hebben gehad van het niet livestreamen van de wedstrijd. Het zou de Groningers de volgende wedstrijd veel extra fans hebben opgeleverd. Voor Aris was het maar goed, dat er geen live registratie voor haar fans was.

Zondag wacht de derde uitwedstrijd op rij. Dan gaat Aris op bezoek bij Zwolle, dat de ranglijst ongeslagen aanvoert. Het team zal daar zeker uit een ander spreekwoordelijk vaatje moeten tappen……….

Wedstrijd informatie

Datum : 29 oktober 2013 20:00
Locatie : Martiniplaza
Seizoen : 2013-2014
Groningen 91
Aris Leeuwarden 57
Terug naar overzicht