Gottingen - Aris Leeuwarden (oefen)

Kleine nederlaag tegen Gottingen

Aris Leeuwarden verloor zaterdagavond in Emmeloord tegen Göttingen, dat uitkomt in de Duitse Pro A. Het team kwam net iets tekort tegen de sterke Duitse ploeg, die ook eerder tweemaal ruim van Zwolle won. In een aantrekkelijke wedstrijd werd het uiteindelijk 78-86.

Göttingen werd vorig jaar nummer 1 in de Pro A, maar miste promotie naar de Bundesliga wegens mislukte play-offs. Dit jaar is er voor Göttingen maar één doel: promoveren. Het team van de Nederlandse coach johan Roijakkers werd dit keer ondersteund door een bekende. Nanne Klompstra, trainer van Aris U14, was voor eenmaal zijn assistent.

Aris stond slechts eenmaal op voorsprong (52-50) en kwam in de breedte net iets tekort. Darius Theus speelde zeer sterk en werd topscorer met 19 punten. Ook Stephen Lumpkins, Tjoe de Paula en Dexter Hope haalden dubbele cijfers met resp. 15, 12 en 12 punten.

Enzo Swart viel uit met een blessure aan zijn scheenbeen. Zondagmiddag om 16.00 uur speelt Aris zijn enige thuiswedstrijd van de voorbereiding. Tegenstander is Kangoeroes Boom dat uitkomt in de Eredivisie van België. De wedstrijd wordt gespeeld in de Wiardahal, niet in het Kalverdijkje.

Wedstrijd informatie

Datum : 21 september 2013 20:00
Locatie : Gottingen
Seizoen : 2013-2014
Gottingen 86
Aris Leeuwarden 78
Terug naar overzicht