Den Helder - Aris Leeuwarden

Slechte generale, perfecte uitvoering?

Als het spreekwoord “een slechte generale repetitie betekent een goede uitvoering” klopt, zal Aris Leeuwarden woensdag in Leiden een perfecte wedstrijd gaan spelen. Laten we het hopen, want in Den Helder speelde Aris niet goed. Een kwart ging het mee met Den Helder, maar het team zakte daarna ver weg (85-52).

Het was Tom Snikkers, die pas 8 seconden voor het einde de eerste driepunter er in gooide en dat moet voldoende zeggen. De 15 pogingen van Aris daarvoor werden allemaal gemist. Aris had het vizier helemaal niet op scherp staan en des te verder de wedstrijd kwam, des te moeilijker het werd. En als je niet scoort, kan je niet winnen. Ook inside kwam Aris er niet aan te pas en met slechts 52 punten werd er een laagterecord in het seizoen geboekt.

Het begin was al typerend. Na zeven seconden tikte Nate Healy een driepuntspoging van Den Helder van de ring af. De bal stuiterde driemaal op de ring, waarna Healy de bal in een reboundduel wegtikte. Blijkbaar verboden, want de bal, die anders was mis gegaan, telde nu. Het zou de start zijn van een voor Aris vervelende wedstrijd.

Tot 21-18 ging het gelijk op en bij 15-16 had Aris de enige voorsprong van de avond. Een onsportieve fout van Jan van der Kooij was de inleiding van de ineenstorting. Plotseling lukte er helemaal niets meer en Den Helder vloog bij Aris weg. Als het tegen zit, zit het ook goed tegen. Den Helder heeft een prima team en kan dit jaar zo maar landskampioen worden. Het maakte goed gebruik van het zwakke spel van Aris en trakteerde het thuispubliek op een leuke avond.

Snel vergeten dus en het vizier vol op woensdag. Dan zal Tjoe de Paula ook weer op het veld aanwezig zijn. De guard is herstellende van een dubbel antibiotica kuur en heeft nog niet veel kracht in zijn lijf, maar zal zeker zijn eerste minuten weer gaan maken.

Vanaf plaats 7 is het inmiddels dringen geblazen voor de laatste twee play-off plaatsen. Omdat Amsterdam gisteravond opnieuw Rotterdam versloeg, staan die beide teams nu op zes zeges. Aris staat op acht overwinningen en heeft nog zeker een paar winstpartijen nodig om zich veilig te spelen. De volgende kans is a.s. zaterdag wanneer Wijchen tijdens de Ladies Night op bezoek komt. Maar eerst woensdag nog dus. De kans voor Aris om zich te plaatsen voor de bekerfinale. Het zou een fraai  cadeau zijn voor het jubileumjaar van Aris en een beloning voor iedereen die de club een warm hart toe draagt.

Wedstrijd informatie

Datum : 08 maart 2014 20:00
Locatie : Den Helder
Seizoen : 2013-2014
Den Helder 85
Aris Leeuwarden 52
Terug naar overzicht